Kultura > Art

PRODATA SLIKA koju su NASLIKALI četvorica "BITLSA" tokom turneje u Japanu! Evo i za koliko novca (FOTO)

Delo urađeno tehnikom akrila i akvarela, poznato pod nazivom "Slike žene"

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Anica Ninković

04/02/2024 > 23:00

podeli vest:

PRODATA SLIKA koju su NASLIKALI četvorica "BITLSA" tokom turneje u Japanu! Evo i za koliko novca (FOTO)
Foto: Abbey Road Album Cover


Slika koju su Bitlsi zajedno napravili tokom turneje po Japanu 1966. godine prodata je za 1,74 miliona dolara na aukciji u Njujorku, saopštila je aukcijska kuća Kristi.

Delo urađeno tehnikom akrila i akvarela, poznato pod nazivom "Slike žene", jedina je poznata slika koju su napravila i potpisala sva četiri člana renomiranog britanskog rok benda - Džon Lenon, Pol Makartni, Džordž Harison i Ringo Star.

Članovi Bitlsa naslikali su ovo delo u apartmanu starog hotela ''Hilton'' u Tokiju, na listu tradicionalnog japanskog "vaši" papira. 
Svaki član je slikao od jednog ugla prema sredini slike, gde su se svi na kraju potpisali, prenosi agencija Kjodo.

Bend je nastupao u dvorani ''Nipon Budokan'' u Tokiju od 30. juna do 2. jula 1966. godine, a svoj poslednji koncert na turneji odsvirao je krajem avgusta te godine u San Francisku.

Biograf Bitlsa Mark Luison rekao je da je popularna britanska četvorka odustala od turneje dva meseca pošto su bili u Tokiju i da se nikada nisu vratili kao grupa.

- To je jedan od razloga zašto je ova slika tako posebna, jer nakog toga nisu imali priliku da ovoliko vremena provedu zajedno - rekao je Luison.
 

 

Ostavite komentar