Kultura > Art

Primena STAROSLOVENSKIH motiva u seriji "Outpost": KOSTIMOGRAFKINJA Ivana Vasić Ingliš gost Festivala EPSKE fantastike

Njeni kostimi nisu samo odevni predmeti, već i priče o prošlim vremenima i kulturama koje donose dublje značenje savremenim pričama

Izvor: K1info/Tanjug

01/09/2023 > 08:41

podeli vest:

Primena STAROSLOVENSKIH motiva u seriji "Outpost": KOSTIMOGRAFKINJA Ivana Vasić Ingliš gost Festivala EPSKE fantastike
Foto: Youtube PrintScreen/Series Trailer MP


Prvog dana Festivala epske fantastike, 2. septembra u 17.00 u Dorćol Platzu, biće održano predavanje "Primena staroslovenskih motiva u seriji Outpost" gde će govoriti Ivana Vasić, poznata kostimografkinja sa bogatim iskustvom u filmskoj i televizijskoj industriji.

Ivana Vasić je umetnica čija kreativnost i stručnost oblikuju vizuelni identitet mnogih ostvarenja. Sa dubokim interesovanjem za istoriju i folklor, Ivana Vasić Ingliš je uspela da spoji svoju strast sa svojim radom.

Njeni kostimi nisu samo odevni predmeti, već i priče o prošlim vremenima i kulturama koje donose dublje značenje savremenim pričama.

Na ovom predavanju, Ivana Vasić Ingliš će voditi publiku kroz proces kreiranja kostima u seriji "The Outpost" (Predstraža).

Istorijski i mitološki motivi često se odražavaju u njenom radu, dodajući dubinu i autentičnost likovima i svetu serije.

Kroz analizu njenih dizajnerskih odluka, biće predstavljeno kako su staroslovenski motivi transformisani i prilagođeni fantasy kontekstu, doprinoseći celokupnom estetskom doživljaju.

Ovo je retka prilika da se čuje direktan uvid u kreativni proces jedne tako talentovane kostimografkinje.

Serija "Predstraža" The Outpost" može se pogledati radnim danima u 17.00 na kanalu SCI FI za sve koji su propustili ovo ostvarenje. Ova popularna američka serija kompletno je snimana i montirana u Srbiji od 2. do 4. sezone, pri čemu je korišćen kompleksan studijski set i brojne lokacije, među kojima su: Kalemegdan, Smederevska tvrđava, Petnička pećina kod Valjeva, klisura reke Vratne u istočnoj Srbiji.

U ovoj avanturističkoj fantaziji glavnu ulogu tumači Džesika Grin kao Talon, jedina preživela iz rase poznate pod nazivom Crna krv (Blekblads).

Brojni filmski radnici iz Srbije učestvovali su u stvaranju serije Predstraža.

Ostavite komentar