Kultura > Art

"Slušaj kolibrija": UMETNIČKO PUTOVANJE ka sreći VLADANA SIBINOVIĆA u galeriji Monolog

Izložba će biti otvorena za posetioce do 30. septembra

Izvor: K1info

30/08/2023 > 08:17

podeli vest:

"Slušaj kolibrija": UMETNIČKO PUTOVANJE ka sreći VLADANA SIBINOVIĆA u galeriji Monolog
Foto: Privatna arhiva autora Vladana Sibinovića


Izložba pod nazivom "Slušaj kolibrija", na kojoj će biti prikazana dela Vladana Sibinovića biće otvorena 1. septembra od 19:00 časova. Izložba će biti postavljena u galeriji Monolog i istražuje temu traganja za srećom kroz karakterističnu prizmu umetnikovog stvaralaštva.

Zagonetna priroda sreće je večita potraga, težnja koja često izgleda nedostižno. Radovi Vladana Sibinovića pružaju uvid u suptilnu ravnotežu između traženja sreće spolja i otkrivanja njenih korena u sebi. Kroz svoje slike, on se kreće ovom tankom linijom, podstičući introspekciju i kontemplaciju među svojom publikom.

Ponavljajući motiv unutar kolekcije je tema igre, utelovljena kroz šarene klikere koji krase platna i povremeno se upuštaju u fizički svet kao instalacije specifične za mesto.

Igra postaje metafora za oslobađanje od ustaljenih obrazaca, započinjanje putovanja samootkrivanja i rasplitanje složenosti ljudske psihe. Ovo istraživanje nam omogućava da razumemo druge kroz prizmu sopstva, prevazilazeći individualne granice.

U srcu izložbe leži centralno umetničko delo koje pozajmljuje svoje ime događaju, "Slušaj kolibrija". Inspirisano pesmom Leonarda Koena sa njegovog poslednjeg studijskog albuma, ova slika nas podseća da duboki odgovori često prebivaju u suptilnostima postojanja.

Sibinovićeve kreacije pružaju odmor od kompleksnosti života, predstavljajući prolazne trenutke sreće kao sredstvo za pronalaženje spokoja usred haosa.

Izložba "Slušaj kolibrija“ biće dostupna posetiocima do 30. septembra u galeriji Monolog (Cetinjska 15). Pridružite se umetniku Vladanu Sibinoviću na otvaranju u petak, 1. septembra od 19:00 časova, ulaz je slobodan.

Ostavite komentar