Kultura > Art

IZLOŽBA "Studija slučaja - Serbia Now" OTVORENA u Salonu Muzeja grada Beograda

Ovo je prva u nizu izložbi koja će istražiti i predstaviti aktuelna pitanja, fenomene i teme kojima su se bavili domaći umetnici

Izvor: K1info/Tanjug

05/08/2023 > 18:16

podeli vest:

IZLOŽBA "Studija slučaja - Serbia Now" OTVORENA u Salonu Muzeja grada Beograda
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Izložba "Studija slučaja - Serbia Now" otvorena je sinoć u Salonu Muzeja grada Beograda.

"Serbia Now" je prva u nizu izložbi koja će istražiti i predstaviti aktuelna pitanja, fenomene i teme kojima su se bavili domaći umetnici u novom milenijumu.

Izložbe su zamišljene kao svojevrsne studije slučaja ("Case Study") u različitim prostorima, u različitim gradovima sa različitim akterima (umetnicima i kustosima), koji će pokušati da daju svoje viđenje trenutnog stanja domaće umetničke scene.

Na izložbi publika ima priliku da vidi "tradicionalne" i nove medije - skulpture, slike velikog formata, video radove, fotografije kao i instalacije i intervencije u prostoru.

Svi oni predstavljaju mikroskopski uzorak divergentnih umetničkih stavova i poetika, prikazujući širok raspon pojava i doživljaja aktuelne savremenosti.

Izložbu će zatvoriti performans Julije Kasteluči.

Kustoski tim izložbe čine Saša Janjić i Katarina Mitrović (Udruženje Konstrukt).

Umetnici čiji su radovi deo postavke su Nenad Racković, Katarina Radović, diSTRUKTURA, Goran Dragaš, Sonja Radaković, Aleksandar Dimitrijević, Nikola Božović, Dragana Stevanović, Vladislav Šćepanović, Julija Kasteluči, Petar Mirković.

Izložba traje do 23. avgusta.

Ostavite komentar