Kultura > Art

"ORGANIZAM KAO KREACIJA" - izložba Milane Pilipović 12. jun u SKCNS Fabrika

Svi zainteresovani, postavku će moći da pogledaju do 20. juna

Izvor: K1info

10/06/2023 > 07:47

podeli vest:

"ORGANIZAM KAO KREACIJA" - izložba Milane Pilipović 12. jun u SKCNS Fabrika
Foto: press promo


Izložba studentkinje novosadske Akademije umetnosti Milane Pilipović pod nazivom "Organizam kao kreacija“ biće otvorena u ponedeljak, 12. juna u 19:00 časova u galeriji SKCNS Fabrike. 

Milana Pilipović rođena je 2000. godine u Subotici, a posle uspešnog završetka srednje medicinske škole, odlučila je da nastavi obrazovanje na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, gde je upisala studije slikarstva. 

Iako joj je osnovna tehnika slikanje, njena umetnička radoznalost često je usmerena ka istraživanju drugih medija. U poslednje vreme, posebnu inspiraciju pronalazi u oblasti mešovitih medija, gde kreira taktičke objekte koristeći različite materijale. 

Njen umetnički fokus ističe se kroz kolorit i formu, pri čemu je duboko nadahnuta biološkim materijalima, mikroorganizmima i različitim organskim oblicima iz prirode. Među materijalima koje koristi u svojim radovima su akrilne boje, različiti tipovi silikona, lepkovi, perle, lakovi, kao i čarobni prahovi hromatskog spektra. 

Njeni stvaralački poduhvati teže ka stvaranju izuzetnih vizuelnih doživljaja, prožetih iznenađujućim teksturama i bogatim slojevima značenja. Njena umetnost odiše elegancijom i profinjenošću, dok istovremeno ističe snažnu povezanost sa živim svetom i njegovim beskrajnim izvorima nadahnuća.

Svi zainteresovani, postavku će moći da pogledaju do 20. juna svakog radnog dana od 10:00 do 15:00 časova.

Ostavite komentar