Kultura > Art

Otvaranje izložbe PRVE GALERIJE SKULPTURE u Srbiji u Dizajnerskoj četvrti

Izložba će biti otvorena u subotu, 27. maja, a tokom njenog trajanja biće upriličeni i susreti sa umetnicima

Izvor: K1info

23/05/2023 > 14:23

podeli vest:

Otvaranje izložbe PRVE GALERIJE SKULPTURE u Srbiji u Dizajnerskoj četvrti
Foto: press promo


Dimenzija, prva srpska galerija skulpture predstaviće se kolekcijom koja broji više od  šesdeset originalnih radova vajara različitih generacija, na izložbi u Dizajnerskoj četvrti beogradskog Čumićevog sokačeta, od 27. maja do 2.juna.

Publika će imati priliku da se upozna sa aktuelnim radovima umetnika mlađe generacije izrađenih u najrazličitijim materijalima: kamenu, drvetu, metalu, terakoti, poliesteru, zlatu, aluminijumu, bronzi, staklu, ali i sa recentnim stvaralaštvom afirmisanih skulptora.

U pitanju je prva u nizu izložbi u okviru zajedničkog projekta vajara Miodraga Rogana i istoričarke umetnosti Jelene Balević, koje će biti realizovane kako u prostoru matične galerije u Čumićevom sokačetu, tako i u drugim gradskim izložbenim ambijentima, ali i u gradovima zemalja u okruženju.

U okviru godišnjeg programa galerije planirane su samostalne, grupne i tematske izložbe u različitim formatima, kao i razgovori/radionice sa autorima, sve sa ciljem upoznavanja šire javnosti sa značajem skulpture i skulptorske forme, osnaživanja aktuelne vajarske scene i prezentacije stvaralaštva mladih umetnika u zemlji i inostranstvu.

Otvaranje je zakazano za subotu, 27. maj, u 19:00, a tokom trajanja izložbe biće upriličeni i susreti sa umetnicima.

 

Ostavite komentar