Kultura > Art

“VREME ČUDOVIŠTA”: Izložba Mirjane Milovanović 26. aprila u novosadskoj Fabrici

Svi zainteresovani postavka će moći da se pogledaju do 3. maja

Izvor: K1info/Headliner.rs

25/04/2023 > 17:21

podeli vest:

“VREME ČUDOVIŠTA”: Izložba Mirjane Milovanović 26. aprila u novosadskoj Fabrici
Foto: Mirjana Milovanović


Izložba Mirjane Milovanović “Vreme čudovišta” biće otvorena u sredu, 26. aprila u 19:00 časova u galeriji SKCNS Fabrika.

Mirjana Milovanović (2002, Beograd) je studentkinja slikarstva na osnovnim studijama na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Bosiljke Zirojević-Lečić.

U svojim radovima istražuje konceptualni potencijal klasičnih medija. Kroz upotrebu humora, igre reči prerađuje i istražuje teme vezane za konzumerizam, društvene medije i mentalno zdravlje.

Od 2022. učestvuje u brojnim grupnim izložbama u Srbiji i inostranstvu. Dobitnica je nagrade za crtež malog formata za studente likovne umetnosti.

O izložbi “Vreme čudovišta”, Mirjana je kazala:

- Na izložbi “Vreme čudovišta” koristim crteže, igru reči u formi in-situ postavke kako bih prikazala aktuelne događaje, paralelno sprovodeći duhovitu i oštru kritiku društvenih medija i potrošačkog društva. Satirični radovi su intervencije na digitalno skeniranim stranicama iz art boook-ova. Crteži pretvaraju galeriju u prostor svima bliskih frustracija. Održavajući efemernu osnovu, ne zanemarujem inherentne kontradikcije socio-ekonomske privilegovane arene u kojoj se mogu naći ovi radovi. Na nasilje, raskoš i ispraznost odgovaram sarkazmom i humorom kao zaštitom slobode. Specifičnost lokacije i vremena su presudni za izložbu, fokusirajući “Vreme čudovišta” na pojmove "strah“, "anksioznost“, "self-care (briga o sebi)“, "rat“ i "otpor“. Ovaj stil izložbe predstavlja jedinstven umetnički pristup o refleksiji društva; on nije direktan napor da se oblikuju prilike, već izraz saosećanja i angažovanja.

Izložbu "Vreme čudovišta" možete da pogledate do 3. maja, svakog radnog dana od 10:00 do 19:00 časova.

 

Ostavite komentar