FunBox > Lajk

Povređeni mačak UŠETAO U BOLNICU, a onda je REAGOVALA HITNA pomoć

Bezbednosni snimci sa kamera objavljeni su na društvenim mrežama

Izvor: K1info

26/11/2022 > 21:24

podeli vest:

Povređeni mačak UŠETAO U BOLNICU, a onda je REAGOVALA HITNA pomoć
Foto: Printscreen Facebook


Pre neki dan, bolničar Abuzer Özdemir nalazio se na poslu u bolnici u Turskoj, kada je primetio da je neobičan posetilac ušao kroz vrata.

Bio je to mačak lutalica koji je došao da potraži pomoć.

Srećom, Özdemir nije odbio vapaj za pomoć povređenog posetioca. Iako je nejasno odakle je tačno došao, ili šta je moglo da izazove njegovu povredu, mačak je očigledno shvatio da bi bolnica bila dobro mesto za dobijanje medicinske pomoći.

Kako pokazuju bezbedonosni snimci sa kamera koje je podelila bolnica, mačak je došepao sa očiglednom odlučnošću i kretao se hodnicima dok mu neko nije pritekao u pomoć.

Taj neko je bio Özdemir.

- Video sam mačka kako ulazi i bilo je zaprepašćujuće - rekao je bolničar za Enson Haber. - Kada sam ga uzeo i pregledao, primetio sam da ima povredu šape i stavio sam mu udlagu.

Time će povređeni mačak uspeti da povrati pokretljivost.

Ali zahvaljujući poseti bolnici mačak je dobio više od medicinske pomoći. Kako je saopšteno iz ustanove u kojoj Özdemir radi, mačak je od tada pronašao dom baš na mestu gde je i došao po pomoć. To je, zajedno sa saosećanjem koje su pokazali Özdemir i drugi članovi osoblja, zaslužilo pohvale glavnog lekara ustanove dr Gökmena Reyhanlija:

- Zahvaljujem našim prijateljima na njihovoj pažnji - rekao je dr Reyhanli za novinsku agenciju AA. - Naše osoblje Hitne pomoći, koje je primetilo mačka, odmah mu je priteklo u pomoć i potom ga usvojilo.

 

Ostavite komentar