FunBox > Lajk

Terminator, INOVATOR ili mladić sa SVETLEĆIM okom?

Mladi čovek koji je zbog raka ostao bez oka, došao je na jedinstvenu ideju kako da nadomesti taj gubitak

Autor: K1info/zanimljivostidana.com

26/10/2022 > 18:20

podeli vest:

Terminator, INOVATOR ili mladić sa SVETLEĆIM okom?
Foto: Pixabay.com


Jedan mladi čovek zbog karcinoma ostao je bez oka, ali nije očajavao, već je iskoristio priliku  da unapredi sebe. Došao je na ideju da na bizaran način nadomesti ovaj gubitak, zapravo svoje veštačko oko pretvorio je u baterijsku lampu.

Gubitak oka može biti veliki šok, ali dovitljivi muškarac je u svojoj nesreći video priliku da postane tehnološko čudo preoblikujući svoje protetično oko u praktičan uređaj.

Ugradivši baterijsku lampu u oko, otkrio je kako je uspeo da izvuče neku korist od oka koje je izgubio od raka.

 

 

 

Objavljujući svoju bizarnu intervenciju u video snimku, otkrio je kako super izgleda imati oko koje sija i objasnio koliko je to praktično u mraku.

Na video snimku vidi se kako njegovo oko svetli i dok su svetla u prostoriji bila uključena i isključena, a kako je rekao ovo je jako korisno za čitanje noću.

Svetlo iz veštačkog oka nazvao je ‘titanijumskom lampom lobanje’ i otkrio da jedna baterija može da sija do 20 sati, a što je najvažnije ono se pri tome ne zagreva. To je od velike važnosti, jer da je suprotno trpeo bi nepodnošljivu bol.

Ovaj inovativni pronalazač je naporno radio da bi napravio nešto što bi ljudima zaista moglo biti korisno i kaže da mu je bezbednost na prvom mestu, jer nije baš naivno da nešto takvo ubacujete u lobanju. 

Komentari pojedinaca su različiti. Oni koji dele istu nesreću kao ovaj mladić pitaju se da li bi i oni mogli da urade nešto slično. Jedna osoba je to opisala kao ‘veoma cool opciju’, dok je druga pohvalila stav pronalazača prema gubitku oka.

Neki od komentara su da kad bi ovaj tip prošao kroz njihovu ulicu svako bi pomislio da je video Terminatora sa usijanim okom. Drugi su istakli da sada izgleda kao izmišljeni lik sa robotskim očima i mišljenja su da on izgleda kao mešavina strašnog i hladnog čoveka sa “svetlećim okom”.

 

 

 

 

Ostavite komentar