FunBox > Lajk

Amerikanka NA BALKANU doživela KULTURNI ŠOK, zbog SVADBENIH OBIČAJA ostala u čudu

Nisam očekivala da će ljudi pucati u vazduh u znak slavlja kada mlada izađe, to nikada ne bi prošlo u Americi, rekla je ona

Izvor: K1info/blic.rs

22/01/2024 > 23:45

podeli vest:

Amerikanka NA BALKANU doživela KULTURNI ŠOK, zbog SVADBENIH OBIČAJA ostala u čudu
Foto: Pixabay.com


Amerikanka, koja unazad nekoliko meseci živi sa dečkom u Bosni i Hercegovini priznala je u svojim videima da je dolaskom na Balkan preživela pravi kulturni šok. 

Međutim, onu "divlju stranu" Balkanaca shvatila je tek nakon jedne svadbe sa naših prostora na kojoj je bila pozvana.

Eli iz Amerike podelila je na svom Tiktok profilu kako jedna balkanska svadba izgleda iz njenog ugla, priznavši da su takva veselja "nešto zaista sasvim drugačije".

Nakon što je prisustvovala svim svadbenim običajima, takođe je otkrila šta ju je to najviše iznenadilo.

- Balkanske svadbe su divlje u poređenju s američkim. Kao prvo, ovde venčanja traju otprilike 15 sati. Svi se okupe u mladoženjinoj kući oko podne kako bi uživali u piću, druženju, hrani i naravno, slušali tradicionalnu muziku koju svira harmonikaš. Zatim svi gosti sednu u svoje automobile, krenu da voze, praveći kolonu na ulici, gde trube i mašu zastavama dok idu prema kući neveste - rekla je ona objašnjavajući povorku svatova.

Tada je objasnila da je prisustvovala i "kupovini" mlade od njenog oca, te da je takav običaj više simboličan - koji Balkanci ispoštuju kako bi odali počast tradiciji.

 

@ellieandsenci Balkan weddings are truly somethin else… 🤣🎶🍾🔫 #balkanfyp #bosnia #croatia #serbia ♬ original sound - Ellie & Senci 🇺🇸🇧🇦

A onda je dodala ono što ju je najviše šokiralo i što svakako nije očekivala.

 

- Kada mlada izađe, naravno da je svi dočekaju s oduševljenjem, ali nisam očekivala da će ljudi pucati u vazduh u znak slavlja. To nikada ne bi prošlo u Americi. Kolona zatim opet vozi kroz grad i pravi što veću buku - rekla je ona, snimajući u videu venčanje muslimanskog para iz Bosne i Hercegovine.

Takođe, snimila je i nama dobro poznato slavlje u restoranu, gde je objasnila da je taj deo veoma sličan onom američkom, mada, vatromete u sali, baš kao i raniju pucnjavu nije očekivala.

Ostavite komentar

Beba

Ni kod nas nije obicajKo zna gde je bila, ali zato kod njih u pucajuna sve strane.Na ulici, u skoli , firmama, marketuma...

24.01.2024 03:04