FunBox > Lajk

Maja iz CG radi na jahti kao stjuardesa: Za jedan bakšiš kupila auto

Dao mi je svoju vizit kartu i rekao da ako mi treba bilo kakva pomoć u poslovnom svetu, mogu da računam na njega, priča Maja

Izvor: K1info/Jutarnji.hr

12/08/2023 > 10:51

podeli vest:

Maja iz CG radi na jahti kao stjuardesa: Za jedan bakšiš kupila auto
Foto: Shutterstock


Maja Bučanin iz Crne Gore, koja radi kao stjuardesa na jahtama, na svom Tik Toku često objavljuje razne anegdote s posla, a jedna od zadnjih izazvala je veliko zanimanje korisnika.

Naime, bila je šokirana kada je posada njene čarter jahte dobila astronomski bakšiš od jednog gosta, kako je rekla ‘omiljenog‘.

- Najam naše jahte iznosi između 250.000 i 300.000 evra nedeljno i oni potroše ogromne svote novca, oko 400 do 500 hiljada evra, i ostave napojnicu. Nije zapisano da moraju, ali uglavnom ostave 10 posto - objasnila je.

Zatim je svojim pratiocima opisala čoveka iz Evrope koji ima 71 godinu, došao je s porodicom i "sve vreme lovio ribu".

- Ništa drugo ga nije zanimalo- čudila se.

Ističe da je dobila posebna uputstva za gosta, uz napomenu da je taj gost na dijeti.

- Uglavnom, čovek je došao s tonom alkohola i dve ogromne kutije cigareta, znala sam da taj ni na kakvoj dijeti neće biti. Jedan prilično veseo čovek, ali prilično zahtevan- rekla je.

Maja potom nastavlja priču o bakšišu. 

- Dođe njemu izabranica, prijateljica, kako god da je nazovem, čovek ima 71 godinu, a ona oko 60, jedna vrlo ugodna gospođa. Stvarno sam želela da se ona oseća dobro, jer sam videla da to njemu baš puno znači. Kad god sam napravila nešto za nju, on je rekao: "Bravo Majo, to je to". Uglavnom dva dana pre napuštanja broda, napravio je s kapetanom završni račun i ostavio nam napojnicu od 56.000 evra, što je bilo više od 10 posto. Nikada nam niko nije ostavio toliko. Uvek jednako delimo, ima nas devet, tako da je svako dobio po 6.200 evra. Još nam je njegova sestra ostavila svima po 200 evra, pa smo za taj čarter dobili 6.400 evra - rekla je i nastavila: 

 - Kad smo ga spakovali, nama stjuardesama je uputio toliko divnih reči, da se sad ne hvalim previše. Dao mi je svoju vizit kartu i rekao da ako mi treba bilo kakva pomoć u poslovnom svetu, mogu da računam na njega. Kupila sam auto od napojnice, tako da živeo on meni stotinu godina- ispričala je zadovoljna Maja na TikToku.

Ostavite komentar