FunBox > Deus ex machina

Alfa Romeo PROSLAVIO 113. rođendan u velikom stilu: F1 bolid OSLOBODIO SNAGU na autoputu

Bolid je napustio fabriku i izašao na autoput, a njegovom performansu pridružile su se verzije nedavno obnovljenih modela Giulia i Stelvio

Izvor: K1info/Klix.ba

24/06/2023 > 22:32

podeli vest:

Alfa Romeo PROSLAVIO 113. rođendan u velikom stilu: F1 bolid OSLOBODIO SNAGU na autoputu
Foto: Youtube PrintScreen/Alfa Romeo


Prošla je godina otkako je finski vozač Formule 1 Valteri Botas vozio F1 bolid ulicama Milana povodom 112. rođendana Alfa Romea, a kompanija je ove godine otišla korak dalje.

Povodom 113. rođendana renomiranog proizvođača automobila, F1 vozač Guanju Džou seo je u bolid, zapalio gume "vrteći" se u fabrici, a potom izašao na autoput.

Slavljenički video počinje u ranim jutarnjim časovima u postrojenju Cassino gde je Džou u F1 bolidu priredio šou za zaposlene, a njegovom performansu pridružile su se Quadrifoglio verzije nedavno obnovljenih modela Giulia i Stelvio.

Posle spaljivanja guma, bolid je izašao iz fabrike i oslobodio svoju snagu na italijanskom autoputu. Džou je vozio punim gasom na deonici koja je bila zatvorena za saobraćaj. Putovanje se završilo u postrojenju Alfa Romeo Giambattista Vico blizu Napulja, gde se bolid susreo sa modelom Tonale.

Čini se da je za potrebe snimanja korišćen isti model kao i prošle godine, a to je Sauber C32 iz 2013. godine. Ipak, ovog puta je nosio Alfine boje, kako bi nalikovao ovogodišnjem bolidu C43 2023.

Proslava 113. rođendana Alfa Romea nastavlja se i tokom vikenda, kada se održavaju različiti događaji, parade i aktivnosti u organizaciji muzeja Alfa Romeo.

Ove godine se obeležava i 100. godišnjica Quadrifoglio oznake, a deo proslave su i već rasprodati modeli Giulia i Stelvio Quadrifoglio 100° Anniversario Edition.

Ostavite komentar