FunBox > Lajk

SVAŠTA nešto NEMA, a opet "GRUVA" 140 na sat: Snimak FIĆE oduševio Srbe

Iako nije opremljen po najsavremenijim standardima, ovaj oldtajmer je u voznom stanju

Izvor: K1info/informer.rs

18/05/2023 > 10:58

podeli vest:

SVAŠTA nešto NEMA, a opet "GRUVA" 140 na sat: Snimak FIĆE oduševio Srbe
Foto: screenshotTikTok/pantelija_oficiall


Nekada davno bio je to najbolji automobil i svako ko ga je imao bio je faca stare Jugoslavije. Iako je bio malih dimenzija, ljudi nisu prezali da se Fićom dovezu na more. Bio je jeftin, pristupačan i lak za održavanje. 

Njegova proizvodnja je okončana 1985. godine, a koliko je to dobar auto bio svedoče oni retki primerci Fiće koji i dan danas voze kao du tek izašli iz fabrike. 

Tako je na TikTok društvenoj mreži osvanuo snimak ovog oldtajmera koji je oduševio sve one koji su ga pogledali.

U videu se može čuti kako se navode sve mane ovog vozila, uz to da i pored toga nije opremljen po najsavremenijim standardima, a dalje je u voznom stanju. Verovali ili ne, Fića, "gruva" 140 km na sat.

- Nema DPF, nema EGR, nema SCA + sistem, nema električne dizne, nema regulator pritiska, nema električnu klapnu gasa, nema senzor radilice, nema senzor vragaste, nema DSG menjača, nema napred 16 aluminijskih oscilirajućih ramena, nema odozada električne ručne kočnice, nema ovo, nema ono... A ide - čuje se na snimku.

Fiću su snimili kako juri iz automobila koji je bio tik iza njega, a snimak se, sudeći po komentarima, zaista dopao korisnicima TikToka.

- Ima ASS, ako stane, stane. Neka živi još dugo, dugo. E to je auto sa srcem - samo su neki od komentara koji su se nizali ispod videa.

 

 

 

Ostavite komentar