FunBox > Lajk

NIJE MOGAO da ga registruje: Australijanac PARKIRAO TRKAČKI BOLID vredan 3 miliona dolara na 57. SPRATU

McLaren je proizveo samo 75 primeraka ovog automobila namenjenog vožnji isključivo na trkačkim stazama

Izvor: K1info/index.hr

15/05/2023 > 22:18

podeli vest:

NIJE MOGAO da ga registruje: Australijanac PARKIRAO TRKAČKI BOLID vredan 3 miliona dolara na 57. SPRATU
Foto: Twitter Printscreen/9News Melbourne


Mladi australijski preduzetnik, Adrian Porteli, izazvao je negodovanje javnosti svojim nerazumnim postupkom.

Pošto je kolekciju obogatio tri miliona dolara vrednim trkačkim bolidom McLarena, odlučio je da ga parkira u dnevnom boravku svog 39 miliona dolara vrednog doma.

Međutim, on ne živi u kući, već u penthausu na 57. spratu!

Da bi ga "parkirao", morao je da upotrebi posebnu dizalicu, a u ovom manevru učestvovao je čitav tim radnika. Naime, osim što su morali da podignu skupoceni teret, oni su pre toga uklonili staklenu ploču kako bi smestili skupoceni bolid u stan.

Mnogi su se, naravno, pitali zašto sve to čini i ako već ne misli da vozi ovaj jedinstveni automobil, zbog čega ga je uopšte kupovao. Njegov odgovor dodatno je razbesneo javnost.

"Ovaj auto ne mogu da registrujem za gradsku vožnju, zbog čega samo skuplja prašinu u garaži. Odlučio sam da ga smestim na sigurno - na 57. sprat! Hvala svima koji su učestvovali i što su omogućili da se dogodi ovaj apsolutno nadrealni trenutak", stoji u Portelijevoj objavi.

McLaren je proizveo samo 75 primeraka ovog automobila namenjenog vožnji isključivo na trkačkim stazama. Pokreće ga 825 KS snažan 4.0 V8 motor, a performanse su najblaže rečeno zastrašujuće.

Ovo je definitivno jedan od najbržih automobila današnjice pa je utoliko žalosnije što će ovaj primerak ostati zarobljen na vrhu nebodera.

 

Ostavite komentar