FunBox > Lajk

Gomila PESKA PRODATA za neverovatnih 30 MILIONA EVRA

Peščana parcela je zapravo veštačko ostrvo u obliku morskog konjića, koje je udaljeno od kopna, ali je povezano mostom

Izvor: K1info/index.hr

26/04/2023 > 15:34

podeli vest:

Gomila PESKA PRODATA za neverovatnih 30 MILIONA EVRA
Foto: PrintscreenYoutube/Interesting Engineering


Na parceli nema vila sa pogledom na okean, nema barova, čak ni kamiona za sladoled. To je samo prazna peščana plaža površine oko 2.000 kvadratnih metara, ali je jedna osoba ipak bila spremna da za nju plati 125 miliona dirhama, odnosno 30 miliona evra.

Pomenuta parcela je zapravo veštačko ostrvo u obliku morskog konjića, koje je udaljeno od kopna, ali je povezano mostom.

- To je 30 miliona evra za pesak- rekao je Endrju Kumings, šef odeljenja agencije za nekretnine Knight Frank u Dubaiju, pa dodao kako je ovom prodajom oboren rekord.

- Do sad su se u medijima spominjale prodaje spektakularnih vila i neverovatnih penthousea, ali ovo je zaista veliki rekord za zemljišnu parcelu- izjavio je.

Kamings je objasnio da je na ostrvu Džumejra Bej na prodaju bilo samo 128 parcela, koje su sve rasprodate godinama unazad.

Prethodni vlasnik je pre dve godine za isti prostor platio 36,5 miliona dirhama (devet miliona evra), a vrednost peska je u međuvremenu porasla.

Novi vlasnik, koji ne živi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, navodno planira da iskoristi prostor za izgradnju porodične kuće za odmor.

 

Ostavite komentar