FunBox > Lajk

JAKI ILI GLUPI? 8% Amerikanaca misli da bi mogli da POBEDE LAVA U BORBI

Samopouzdanje je važna osobina kod muškaraca, ali tanka je linija između verovanja u sopstvene sposobnosti i čiste zablude

Izvor: K1info/index.hr

22/12/2022 > 10:50

podeli vest:

JAKI ILI GLUPI? 8% Amerikanaca misli da bi mogli da POBEDE LAVA U BORBI
Foto: K1info/Pixabay.com/Pexels.com


Samopouzdanje je privlačna i važna osobina kod muškaraca, prema nekom opštem standardu. Ali tanka je linija između verovanja u sopstvene sposobnosti i čiste zablude (ili gluposti), a dokaz za to je i novo, prilično bizarno, naučno istraživanje.

OK, jedno je kad je muškarac uveren da bi dobio nekog snagatora u borbi rukama, ali sasvim je druga stvar kad veruje da bi u borbi mogao da savlada ni manje ni više nego – lava.

YouGovAmerica sproveo je istraživanje među 1.224 Amerikanca, upitavši ih prvo za koju od 34 različite životinje smatraju da bi pobedila u međusobnoj borbi.

Pobedu je ubedljivo odne slon, sa stopom pobede od 74%, ali tada su stvari postale zanimljivije.

Posle početnog pitanja muškarci je trebalo da ocene svoje šanse protiv svake navedene životinje. Prema istraživanju, 8% muškaraca i 7% žena veruje da bi mogli da pobede lava u tučnjavi (?!). 

Kad su teoretski pokušali da uporede snage sa slonom ili gorilom, ta se statistika popela na 9, odnosno 8%. Borba sa psom? Nema problema. 60% uvereno je u pobedu.

Foto: screenshot

 

A šta je s guskom? E tu su se našli pravi heroji. Čak 71% ispitanih muškaraca tvrdi da bi ih sredili bez problema. "Pobedu" u ovoj neizvesnoj borbi odneo je pascov , koji bi, prema mišljenju 76% Amerikanaca, izvukao deblji kraj.

Šta vi mislite, da li su Amerikancoi stvarno toliko jaki i hrabri? Ili je ono drugo?

 

 

 

 

Ostavite komentar