FunBox > Deus ex machina

Pogledajte FOTOGRAFIJE NOVOG mercedesovog kabrioleta! Izgleda zaista MOĆNO

Mekani krov otvara se i zatvara za 20 sekundi

Izvor: K1info/index.hr

Autor: Milena Gačević

07/02/2024 > 23:01

podeli vest:

Pogledajte FOTOGRAFIJE NOVOG mercedesovog kabrioleta! Izgleda zaista MOĆNO
Foto: mercedes printscreen


Sa novim CLE Cabrioletom Mercedes-Benz nastavlja svoju dugu tradiciju ponude otvorenih automobila iz snova sa ​​četiri sedišta. Novi model temelji se na sportskom CLE Coupéu. Međutim, klasični mekani akustični krov od tkanine i dodatni detalji visokog kvaliteta daju mu poseban karakter.

CLE Cabriolet kombinuje dinamične karakteristike vožnje s visokim nivoom svakodnevne udobnosti za uživanje na otvorenom tokom cele godine.

Foto: mercedes printscreen

 

Od tehničkih detalja izdvajamo AIRSCARF® sistem grejanja prostora za glavu.

Mekani krov u tri boje

Mekani krov od tkanine takođe doprinosi celogodišnjoj upotrebljivosti CLE Cabrioleta. Dostupan je u crnoj, crvenoj ili sivoj boji, smanjuje buku od vetra i vožnje, a otvara se i zatvara u roku od 20 sekundi do brzine na cesti od 60 km/h. Po prvi put pokreće ga isključivo električna energija, što ga čini još tišim.

Foto: mercedes printscreen

 

U interijeru samostojeći 12,3-inčni potpuno digitalni zaslon s instrumentima i 11,9-inčni središnji zaslon usmeren prema vozaču u portretnom formatu privlače pažnju. Potonji se može električnim putem naginjati od 15 do 40 stepeni kako bi se sprečilo ometajuće blještanje kad je mekani krov spušten. 

Sedišta koja reflektuju sunčeve zrake

Kako bi se sprečilo da se opcijska kožna sedišta leti previše zagrijavaju, ona imaju poseban premaz koji reflektuje sunčeve bliske infracrvene zrake. Kao rezultat toga, koža ostaje do 12 stepeni hladnija na direktnoj sunčevoj svetlosti od neobrađene standardne kože.

Foto: mercedes printscreen

 

Prednja sedišta razvijena isključivo za CLE imaju integralni dizajn sportskih sjedala. U kombinaciji s opcijskim Burmester® 3D surround zvučnim sistemom, svaki od njih ima dva zvučnika u nivou naslona za glavu. Ovaj vrhunski zvučni sistem ima ukupno 17 zvučnika.

Kao najveći kabriolet u segmentu automobila srednje veličine, ovaj model nudi visok novo udobnosti na velikim udaljenostima za četiri osobe. Dugačak je 4.850 mm, a putnici pozadi posebno imaju koristi od dodatnih 25 milimetara međuosovinskog razmaka. Između ostalog, imaju 72 milimetra više prostora za kolena i 19 milimetara više za ramena i laktove. Ovo čini vozilo znatno prostranijim od C-klase Cabriolet.

Šasija novog CLE Cabrioleta omogućuje užitak vožnje na zavojitim cestama.

 

Ostavite komentar