FunBox > Deus ex machina

Ovo je VAŽNO da znate: DOKUMENT koji uvek MORATE da IMATE u AUTOMOBILU

On je besplatan i na ovom mestu ga možete nabaviti

Izvor: K1info/telegraf.rs

08/08/2023 > 20:16

podeli vest:

Ovo je VAŽNO da znate: DOKUMENT koji uvek MORATE da IMATE u AUTOMOBILU
Foto: Pexel.com


Veoma je važno znati šta je potrebno da imate od dokumentacije za svoj automobil. Naročito ako krećete na put. Pa, kada je reč o dokumentaciji svakog motornog vozila, prema Zakonu o bezbednosti saobraćaja, morate da imate i Evropski izveštaj o saobraćajnoj nezgodi.

To je standardni obrazac koji se koristi u celoj Evropi i validan je umesto policijskog izveštaja u slučaju manjih materijalnih šteta u saobraćajnim nezgodama gde nema povređenih lica, a gde su se učesnici saglasili, odnosno dogovorili o odgovornosti za nastanak nezgode.

U slučaju da dođete u situaciju u kojoj je potrebno popuniti Evropski izveštaj, važno je da pročitate sve pravilno što se navodi u izveštaju, razmenite relevantne lične podatke sa drugim učesnicima saobraćajne nezgode, ali i da pribavite što više dokaza o saobraćajnoj nezgodi zbog kasnijeg ostvarivanja prava kod osiguravajućeg društva (fotografište mesto nezgode, oštećenja na vozilu, registarske tablice i slično).

Društvo za osiguranje kod kojeg je zaključen ugovor o osiguranju od autoodgovornosti dužno je da vam, uz polisu osiguranja, uruči i Evropski izveštaj o saobraćajnoj nezgodi.

Obrazac Evropskog izveštaja je besplatan i možete ga nabaviti i na svim prodajnim mestima AMS Osiguranja.

Važno je da imate i kasko osiguranje koje pokriva troškove nastale štete usled saobraćajne nezgode, ali je za svaki put dobro da imate i paket za pomoć na putu, te se tako možete dodatno obezbediti kupovinom nekog od članskih paketa za pomoć na putu i šlep AMSS, u njihovim poslovnicama ili online putem sajta webshop.amss.org.rs, a gde ostvarujete i dodatnih 10% popusta na online kupovinu.

 

Ostavite komentar