FunBox > Deus ex machina

T = 70 + 0.5E + 15F - 10S - Ovo je FORMULA koja otkriva koliko DECI treba da PODIVLJAJU TOKOM VOŽNJE

Statističar je izračunao preciznu formulu za predviđanje koliko će deci trebati da podivljaju u automobilu tokom duge vožnje

Autor: b92

26/08/2022 > 08:00

podeli vest:

T = 70 + 0.5E + 15F - 10S - Ovo je FORMULA koja otkriva koliko DECI treba da PODIVLJAJU TOKOM VOŽNJE
Foto: Freepik.com


Prema mišljenju dr Džejmsa Hinda, sa univerziteta Trent, formula koja glasi T = 70 + 0.5E + 15F - 10S ključ je koji roditelji mogu primeniti kako bi izračunali verovatnoću izliva besa na zadnjem sedištu auta.

Istraživanje, koje se temelji na odgovorima 2.000 roditelja, pokazalo je da vreme (T) koje će detetu trebati da podivlja prilikom dugih vožnji iznosi 70 minuta.

Prilike za to smanjuju se sa svakim minutom tokom kog se dete zabavlja (E), dok će hrana (F) omogućiti roditeljima da odlože napad besa deteta za 15 minuta.

Vožnja više dece (S) u automobilu, međutim, skraćuje vreme za početak histerije za 10 minuta.

Za pitanje "Kad ćemo stići?" prosečnom detetu će trebati 32 minuta nakon početka vožnje. I tako još barem četiri puta tokom putovanja.

Foto: Freepik.com

 

Istraživanje je pokazalo da je dosada glavni uzrok dečjeg nemira, prema iskustvu 68 odsto roditelja, iza nje slede predugo putovanje i glad.

- Ako imate samo jedno dete i uspevate da ga zabavite i povremeno podmitite hranom, mogli biste da dobijete dva sata vožnje bez histerije i divljanja. Nažalost, dvoje dece bez zabave i grickalica može izazvati haos već za 40 minuta. Grickalice su važne, ali postoji granica do koje mere mogu da pomognu, pa ih dozirajte na maksimalno dva puta za sat vremena.

Rekao je Dr Hind, koji radi na Fakultetu za nauku i tehnologiju, i dodao:

- Zabava je ključna, ali čak ni to ne uspeva kod jako dugih putovanja. Pravite pauze u vožnji kako biste se svi odmorili -  zaključio je lekar.

Foto: Freepik.com

 

Ostavite komentar