FunBox > Deus ex machina

NAJAVLJEN pre dve godine, SADA je stvarnost: TESLA proizveo PRVI ELEKTRIČNI PIKAP

Mask je u aprilu najavio da će Tesla isporučiti prvi kamion verovatno u periodu od jula do septembra

Izvor: K1info/Tanjug

16/07/2023 > 10:10

podeli vest:

NAJAVLJEN pre dve godine, SADA je stvarnost: TESLA proizveo PRVI ELEKTRIČNI PIKAP
Foto: Tanjug/AP Photo/Benjamin Fanjoy, File


Kompanija Tesla saopštila je danas da je proizvela prvi električni pikap "Cibertruck", skoro dve godine nakon što je prvobitno najavljeno.

Kompanija je u subotu objavila fotografiju na Twitteru na kojoj se vidi mnoštvo radnika u šlemovima i žutim prslucima koji okružuju kamion.

- Prvi Cibertruck napravljen u Giga Teksasu!- stoji u objavi na Twitteru, uključujući emodžije sa kaubojskim šeširom. Vlasnik Ilon Mask je retvitovao objavu.

Mask je predstavio kamion krajem 2019. godine, a kompanija je najavila da će proizvodnja početi krajem 2021. godine, mada polako i u manjem broju od ostalih Teslinih vozila.

Sa svojim klinastim oblikom i telom od nerđajućeg čelika - koje Tesla naziva egzoskeletom - vozilo ne liči na tradicionalni pikap, već izgleda kao oklopni transporter iz budućnosti, zbog čega je i dobio naziv Cibertruck.

Mask je u aprilu najavio da će Tesla isporučiti prvi kamion verovatno u periodu od jula do septembra. 

On je rekao da će, kao i kod drugih novih proizvoda, proizvodnja početi polako, a potom i ubrzati.

- Potrebno je vreme da se proizvodna linija pokrene, a ovo je zaista veoma radikalan proizvod. Nije napravljen na način na koji se prave drugi automobili. Pa da vidimo - naveo je vlasnik Tesle.

Tesla je prvobitno najavio da će napraviti tri verzije kamiona, sa dometom od 400 do 800 kilometara i sa ubrzanjem 0—97 km/h (0—60 mph)) od 6,5 do 2,9 sekundi, čije će se cene kretati u rasponu od oko 40.000 do 70.000 dolara. 

Ostavite komentar