FunBox > Deus ex machina

VOLKSWAGEN spremio poslasticu: Povodom obeležavanja ČETVRT VEKA napravljeno je 2500 primeraka modela Polo GTI 25

Serija Polo GTI Edition 25 pojaviće se 1. juna, a za njih će proizvođač tražiti najmanje 35.205 evra na nemačkom tržištu

Izvor: K1info/index.hr

20/05/2023 > 15:47

podeli vest:

VOLKSWAGEN spremio poslasticu: Povodom obeležavanja ČETVRT VEKA napravljeno je 2500 primeraka modela Polo GTI 25
Foto: Youtube PrintScreen/YOUCAR


Iz kompanije Volkswagen dolazi prava poslastica kojom će ovaj automobilski gigant obeležiti četvrt veka kultnog sportskog automobila.Iako je bio u senci Golfa, Polo GTI stekao je brojne poklonike, a tim povodom Volkswagen ih časti specijalnom slavljeničkom serijom.

Serija Polo GTI Edition 25 pojaviće se 1. juna, a na tržištu će biti ponuđeno 2500 primeraka. Za njih će Volkswagen tražiti najmanje 35.205 evra na nemačkom tržištu.

Najveća novost u ovo vreme sveopšte elektrifikacije je da će model uopšte biti ponuđen. Ispod poklopca je pak stari poznanik, 2.0 TSI benzinac koji daje 207 KS i 320 Nm, a pokreće isključivo prednju osovinu.

Opremljen sportskim vešanjem i 15 mm niži, kao i sa standardnom XDS elektronskom blokadom diferencijala, Polo GTI može da ponudi puno uživanja za upravljačem. Prema zvaničnim podacima, ubrzanje do 100 km/h iznosi 6,5 sekundi.

One sklonije modernim detaljima i estetici razveseliće podatak o uvođenju matrix LED svetala. Tu su i kontrastni detalji poput crno obojenih kućišta retrovizora i krovnog spojlera. Kupci mogu da biraju između šest metalik boja, dok će glavni znak ekskluzivnosti biti natpis "One of 2500" na pragovima.

U svakom slučaju, ovaj potez Volkswagena je za svaku pohvalu, a sigurno je kako će biti i odgovarajuća reakcija tržišta.

 

Ostavite komentar