FunBox > Deus ex machina

Sigurnosni pojas ima 4 važne "TAJNE" FUNKCIJE: Mnogi vozači to NE ZNAJU, a mogu da budu korisne

Tiktoker je objavio video na kom je pokazao četiri korisne dodatne funkcije pojasa, među kojima je posebno izdvojio prvu i četvrtu

Izvor: K1info/kurir.rs

26/01/2023 > 21:15

podeli vest:

Sigurnosni pojas ima 4 važne "TAJNE" FUNKCIJE: Mnogi vozači to NE ZNAJU, a mogu da budu korisne
Foto: Pexels.com


Velika većina vozača ne zna, ili im nije palo na pamet da sigurnosni pojas ne služi samo za bezbednost tokom vožnje već sadrži i četiri "tajne" funkcije koje mogu da budu veoma korisne u zavisnosti od situacije u kojoj se nalazite.

Foto: Printscreen TikTok

 

Tiktoker Cong je objavio video na kom je pokazao četiri zanimljive i korisne dodatne funkcije pojasa, među kojima je posebno izdvojio prvu i četvrtu.

Cong je kao prvu "tajnu" funkciju naveo situaciju kada se automobil pokvari, a nema nikoga da pomogne oko guranja kako bi se vozilo sklonilo na bezbedno.

U tom slučaju, kako je pokazao, pojas na vozačevom sedištu može da se izvuče napolje i vrata zatvore kako bi ga fiksirala, a potom se pojas stavi na rame, što omogućava da se koristi puna snaga da se automobil pogura. Takođe, može da se spusti prozor i da se koristi volan tokom guranja, pa vam praktično ne treba ničija pomoć, u zavisnosti od terena.

Druga funkcija se odnosi na kupovinu polovnog automobila. Pojas se izvuče do kraja kako bi se videlo da li ima nekih mrlja, plesni ili sedimenata, a ukoliko ih ima postoji velika šansa da je automobil bio u vodi.

Treća funkcija se takođe odnosi na kupovinu polovnjaka jer pojas na dnu sadrži datum proizvodnje vozila koji treba uporediti sa datumom na pločici kod vrata. Ukoliko se datumi ne slažu to znači da je automobil možda udaran u saobraćajnoj nesreći, pa je savet odustati od kupovine.

Kao četvrtu funkciju, tiktoker izdvaja mogućnost da se metalnim delom pojasa uz primenu adekvatne sile može razbiti staklo u slučaju potrebe. On je to na video snimku zaista i uradio, a na prozoru se vide oštećenja posle nekoliko udaraca u staklo, pa pretpostavljamo da bi staklo bilo razbijeno da je nastavio sa udarcima.

 

Ostavite komentar