Ekonomija > Čuvarkuća

OPASNOST U ZAMRZIVAČU Povlače se pileći batak i karabatak zbog opasne bakterije!

Autor: Divna Minić

09/12/2025 > 13:30

podeli vest:

OPASNOST U ZAMRZIVAČU Povlače se pileći batak i karabatak zbog opasne bakterije!
Foto: Shutterstock


Državni inspektorat Republike Hrvatske obavestio je potrošače o opozivu proizvoda brzo smrznuti pileći batak i karabatak sa kožom, otkoštni 1kg, A klasa, LOT4155, čija upotreba je preporučena do 10.01.2027. godine.

Proizvod se povlači zbog prisustva bakterije Salmonella enteritidis, koja može izazvati salmonelozu. Ovaj proizvod nije u skladu s Uredbom Komisije (EZ) br. 2073/2005 o mikrobiološkim kriterijima za hranu.

Simptomi trovanja Salmonelom

Infekcija se obično javlja 6–72 sata nakon konzumiranja kontaminirane hrane. Najčešći simptomi su:

* vodenasti proliv

* stomačni grčevi

* mučnina i povraćanje

* povišena temperatura

Većina ljudi oporavi se za nekoliko dana, ali je važno unositi dovoljno tečnosti kako bi se sprečila dehidracija. Teži oblici infekcije mogu zahtevati medicinsku pomoć, posebno kod dece, starijih osoba i osoba sa oslabljenim imunitetom.

Podaci o proizvodu:

Proizvođač: MITMAR SP.z.o.o., Glowno, Poljska

Veleprodaja: STANIĆ d.o.o., Sveta Nedjelja

Zemlja porekla: Poljska

Potrošači koji poseduju navedeni proizvod ne smeju ga konzumirati i treba da ga vrate u prodajno mesto ili unište.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar