Sport > Košarka

Partizan STOTKOM zakazao novi VEČITI DERBI u finalu ABA lige!

Košarkaši Partizana savladali su ekipu Budućnosti u polufinalu ABA lige rezultatom 100:86 i plasirali se u finale gde ih čeka Crvena zvezda.

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

10/05/2024 > 19:10

podeli vest:

Partizan STOTKOM zakazao novi VEČITI DERBI u finalu ABA lige!
Foto: KK Partizan/Wikipedia


Budućnost je pred 15.146 navijača Partizana u Areni u osmom minutu imala plus šest (19:13), ali je ipak domaćin vodio 23:21 posle prve deonice.

Budućnost je preokrenula u drugoj četvrtini i otišla na poluvreme, u kom je trojke šutirala 7/10, sa plus šest (54:48). U 24. minutu je isključen najbolji igrač Budućnosti Kevin Ferel, kod vođstva gostiju 60:56.

Usledila je serija Partizana 8:0 u kojoj je sve poene dao Kevin Panter.

Posle treće deonice bilo je 73:71 za domaćina. Partizan je poslednju četvrtinu otvorio serijom 9:0 (sedam poena Alekse Avramovića) i tako prelomio utakmicu. Četiri minuta pre kraja bilo je 94:75.

Najefikasniji u redovima Partizana bio je Avramović sa 20 poena, po 19 su dali Džejms Naneli i Panter, 12 Džejlin Smit, a 10 Frenk Kaminski.

Kod Budućnosti je briljirao Ferel koji je do isključenja dao 18 poena, Joan Makundu je dao 15, Kenan Kamenjaš 14, a Mekinli Rajt 10.

Finalna serija počinje već u ponedeljak, kad će Crvena zvezda biti domaćin, baš kao i dva dana kasnije.

Partizan će biti domaćin 19. maja i ako bude četvrte utakmice 21. maja, dok će u eventualnoj "majstorici" 25. maja domaćin biti Zvezda.

Šampion ABA lige biće klub koji u finalu prvi stigne do tri pobede.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UŽIVO:

1. četvrtina:

Marvin Džouns pogađa za prve poene za Budućnost i prve poena na ovom meču, tako da Budućnost vodi 2:0 na startu. Nakon što je Marvin Džouns postigao nove poene, na drugoj strani su brzim poenima doneli izjednačenje Kevin Panter, pa zatim Frenk Kaminski, tako da je sada na semaforu 4:4. Budućnost je definitivno bolje otvorila meč, u poslednjih nekoliko minuta izuzetno se razigrao Jogi Ferel koji svojim poenima donosi prvu osetniju prednost za Budućnost od 19:15. Kenan Kamenjaš se sjajno snalazi u reketu i u poslednji minut se ušlo rezultatom 21:17 za Budućnost. Partizan je odigrao dva dobra napada, pogodio dva puta za tri poena i prva četvrtina završava rezultatom 23:21 za Partizan nakon preokreta.

 

2. četvrtina:

Budućnost je bolje otvorila prvi minut druge četvrtine i povela sa 25:23 ali je Partizan brzo odgovorio preko Džejlina Smita i Alekse Avramovića i Partizan preokreće na 28:25. Budućnost je u narednih nekoliko minuta na krilima Jogija Ferela i Kenana Kamenjaša uspela da održi svoju prednost, tako da je sada 36:33 za podgorički tim na pet minuta do kraja druge četvrtine. Alen Smailagić i Džejlin Smit rade odličan posao u odbrani poslednjih nekoliko minuta, Partizan u napadu preko Džejmsa Nanelija i Kevina Pantera uspeva da stigne do izjednačenja, tako da je rezultat 45:45 na minut do kraja prvog poluvremena. Ekipa Budućnosti je sjajno odigrala poslednji minut prvog poluvremena i odlaze na pauzu sa prednošću 54:48.

 

3. četvrtina:

Partizan odlično otvara drugo poluvreme, smanjuju na 56:53, međutim ponovo je u narednim napadima došao do izražaja napadački arsenal Budućnosti koja brzim poenima sa poludistance odbija napad beogradskog tima i odlaze na 60:53. Partizan ulazi u seriju od 13 poena uz samo tri primljena poena i potpuno preokreću rezultat u svoju korist, sada je 66:63 za beogradski tim. Mateuš Ponitka je pogodio izuzetno bitnu trojku, zatim je Aleksa Avramović ukrao loptu i pogodio u kontri težak šut i povećava prednost na 73:68. Flečer Megi pogađa neverovatnu trojku i ova četvrtina završava sa 73:71 za Partizan.

 

4. četvrtina:

Aleksa Avramović je fantastično otvorio poslednju četvrtinu svojim poenima. Prvo je pogodio jedno teško polaganje sa leve strane, zatim je na povratni pas pogodio trojku. Partizan se ponovo odbranio, a onda je svoje nove poene upisao Džejms Naneli i tako naterao klupu Budućnosti da zatraži tajm-aut pri rezultatu 80:71 za Partizan. Aleksa Avramović je ponovo napadački motor ekipe, uspeva da iznudi faul pri šutu za tri poena, uz to je razigrao ostale saigrače i Partizan na šest minuta do kraja vodi 88:75. Aleksa Avramović pogađa još jednu trojku iz koraka unazad i Partizan ima sada ogromnu prednost s obzirom na fazu u kojoj se nalazi meč sada. Sada Partizan privodi ovaj meč kraju, imaju prednost 98:82 na minut do kraja i ostaje da se vidi koji će biti konačan rezultat. Na kraju meč završava rezultatom 100:86.

Ostavite komentar