SAMO ZA ONE SA JAKIM ŽELUCEM: Nećete verovati kakav BUREK je HIT u Skoplju!
Ovo je jedan vrlo zasitan obrok i ne može svako da ga pojede
27.11.2023
GurmanlookIznenadićete se koliko vam je malo vremena potrebno da pripremite ovo jelo
podeli vest:
Šta će nas bolje ugrejati ovog hladnog vikenda ako ne potaž sa povrćem. A za još kremastiju strukturu i lepši ukus, ide i kikiriki puter.
2 kašike maslinovog ulja
Ovo je jedan vrlo zasitan obrok i ne može svako da ga pojede
27.11.2023
GurmanlookLagan i jednostavan recept za ručak je sve što vam treba petkom
24.11.2023
Gurmanlook1/2 kašike majčine dušice Foto: Pixabay.com
1/2 kašike slatke začinske paprike
1/4 kašičice muskatnog oraščića
1/4 kašičice cimeta
1/8 kašičice kajenske paprike u prahu
3 šolje iseckanog slatkog krompira
1/2 šolje iseckane šargarepe
30 g paradajza iz konzerve
4 šolje bujona od povrća
3/4 kašičice soli
1/2 šolje putera od kikirikija
1 kašika pirinčanog sirćeta
50 g pečenog kikirikija
malo svežeg korijandera
Jednostavna je za pripremu i ne zahteva puno vremena
23.11.2023
GurmanlookOsim što je veoma jednostavno i pristupačno, ovi obroci izgledaju preukusno za sve članove porodice
15.11.2023
GurmanlookU većoj šerpi zagrejte ulje, pa dodajte iseckan crveni luk, đumbir i biber. Pomešajte, pa dinstajte oko 3-5 minuta. Ubacite majčinu dušicu, slatku začinsku papriku, muskatni oraščić, cimet, kajensku papriku u prahu. Dinastajte još koji minut, mešajući. Dodajte povrće - iseckan krompir, paradajz, šargarepu, iseckanu žutu papriku, bujon i so.
Kada provri na srednjoj temperaturi, smanjite vatru i ostavite da se potaž krčka još 25-30 minuta. Dodajte puter od kikirikija i sirće, pa blendirajte dok potaž ne dobije ujednačenu strukturu. Pospite seckanim kikirikijem i korijanderom.
Da bi roštilj dijeta bila uspešna, ključno je pridržavati se propisanog jelovnika i obratiti pažnju na način pripreme mesa
12.11.2023
GurmanlookZa pripremu ovog jela potrošićete jako malo vremena
11.11.2023
GurmanlookOvog vikenda donosimo vam recept za jedno pomalo zaboravljeno jelo koje su naše bake često pravile
04.11.2023
GurmanlookDa li ste ikada probali ovu slatko-slanu kombinaciju?
05.11.2023
GurmanlookDa se vratimo na gledanje filmova vikendom, danas imamo italijanski istraživački film iz 1972. o životu i smrti Enrika Mateija.
17.02.2025
Kolumna
Ostavite komentar