Showtime > Prvi Red

Lea Kiš otkrila JEZIVU pozadinu bombradovanja zgrade RTS-a: Izgubila sam bebu, imala sam DVE operacije (VIDEO)

Voditeljka je istakla da je "jedva izvukla živu glavu"

Izvor: K1info

Autor: Dušan Panajotović

25/03/2024 > 16:01

podeli vest:

Lea Kiš otkrila JEZIVU pozadinu bombradovanja zgrade RTS-a: Izgubila sam bebu, imala sam DVE operacije (VIDEO)
Foto: Printscreen/Prvi red


Voditeljka "Grand" televizije Lea Kiš celog života pamtiće bombardovanje SRJ 1999. godine. Posebno zbog velikog ličnog gubitka koji je dođivela nakon što je njenih šesnaestoro  kolega izgubilo život prilikom bombardovanja zgrade RTS-a.

Lea je u vreme NATO agresije na tadašnju Jugoslaviju bila voditeljka zabavnog programa Javnog servisa.

- Mi smo imali u to vreme, slobodno mogu da kažem neku vrstu ultimatuma da moramo svakodevno da se javljamo i da odlazimo na posao. Makar se upisivali i ispisivali, jer nismo imali neke prevelike obaveze, ja sam tada bila u zabavnoj redakciji, ali se zabavni program nije emitovao znamo svi zbog čega, ali smo morali da se prijavimo i odjavimo ne bi li na taj način ostali u stalnom radnom odnosu - ispričala je ona za "Prvi red", pa se prisetila dana kada je pogođena bombama zgrada RTS-a.

Foto: Printscreen/Prvi red

 

- Nisam mogla tada da podelim tugu sa mojim kolegama, jer se i meni desila jedna izuzetno teška situacija, a to je da se pri saznanju da se sve to desilo, nažalost, izgubila bebu. Ja sam sutradan hospitalizovana, imala dve operacije, jedva izvukla živu glavu i ostala bez nerođenog deteta - sa tugom u glasu otkrila je Lea za našu emisiju.

- One ruševine... Više to nije bila televizija u kojoj smo se mi radovali, u kojoj smo imali neke lepe uspomene. Posle su bili neki hodnici, neka pregrađivanja. Prosto ostala je jedna mučna situacija i nismo više mogli d nađemo radost koju smo nekad imali, bar ja... - zaključila je Lea.

Ceo prilog o bombardovanju Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine iz ugla javnih ličnosti pogledajte klikom na video u okviru teksta.

Ostavite komentar