Showtime > Prvi Red

Sanja Marinković ZA DLAKU izbegla bombardovanje zgrade RTS-a pre 25 godina: Moglo je da bude KOBNO (VIDEO)

Radila je sve vreme bombardovanja tadašnje Jugoslavije

Izvor: K1info

Autor: Dušan Panajotović

26/03/2024 > 10:37

podeli vest:

Sanja Marinković ZA DLAKU izbegla bombardovanje zgrade RTS-a pre 25 godina: Moglo je da bude KOBNO (VIDEO)
Foto: Printscreen/Prvi red


Voditeljka emisije "Magazin in" Sanja Marinković 1999. godine radila je kao TV lice na Radio-televiziji Srbije. Radila je na televiziji i u periodu bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije.

Taj period pamti kao vrlo težak i stresan. 

- Ja sam radila sve vreme bombardovanja, vodila sam jutarnji program. U vreme vanrednog stanja vi vodite program sa različitih lokacija, ne vodite iz televizije zbog bezbednosnih razloga. Po mene je dolazio kombi svako jutro u tri sata i mi nikada nismo zvali gde će nas odvesti i odakle ćemo voditi program. Jednom sam radila iz jedne rupe, sa Fakulteta političkih nauka. Radila sam na nekom stadionu, pa u nekim starim  barakama, svlačionicama. Jednom sam radila na Višoj poslovnoj školi iz neke svlačionice. Oni svako veče montiraju studio na drugoj lokaciji baš zbog toga da bismo izbegli bombardovanje - ispričala je Sanja, a onda se prisetila i noći kada je RTS bio bombardovan.

Foto: Printscreen/Prvi red

 

- Noć kada je RTS bio bombradovan ja sam bila na smeni. Radila sam, kombi je došao po mene da me vozi na smenu. Nažalost, bombba je eksplodirala, a meni je trebalo 20 minuta da budem na ulazu u zgradu, tako da sam sticajem nekih srećnih okolnosti ja to izbegla. Moglo je da bude kobno. Sećam se, prvo jutro kada se to dogodilo svi smo bili upućeni da radimo u centru Sava. Tamo je bio organizovan veliki improvizovani studio gde sam ja radila taj prvi jutarnji program - izjavila je Sanja za našu emisiju.

Ceo prilog pogledajte u okviru teksta.

Ostavite komentar