Showtime > Display

Danijel Alibabić i Jelena Tomašević BORILI SE za odlazak na "Evroviziju": Posle 19 godina ponovo će "ukrstiti koplja"

Danijel i Jelena posle 19 godina ponovo zajedno na jednom festivalu

Izvor: K1info

Autor: Dušan Panajotović

18/04/2024 > 16:37

podeli vest:

Danijel Alibabić i Jelena Tomašević BORILI SE za odlazak na "Evroviziju": Posle 19 godina ponovo će "ukrstiti koplja"
Foto: K1info/ATA Images/youtube printscreen


Festival "Beogradsko proleće" održava se u subotu 20. aprila. Ovo će biti treće izdanje festivala nakon duže pauze na kojem će se naći mnoge muzičke zvezde poput Jelene Tomašević, Goce Tržan, Ekstra Nene, Danijela Alibabića i drugih.

Zanimljivo je da će se posle 19 godina na jednom festivalu ponovo naći Jelena Tomašević i Danijel Alibabić, koji su se još 2005. godine takmičili na festivalu "Evropesma-Europjesma" za odlazak na "Pesmu Evrovizije".

Foto: ATA Images

 

Danijel je tada bio deo grupe "No nejm", koja je osvojila prvo mesto i te godine predstavljala Srbiju i Crnu Goru na "Evroviziji" sa pesmom "Zauvijek moja", dok je Jelena sa pesmom "Jutro" dospela do drugog mesta.

- Presrećan sam što i ove godine učestvujem na "Beogradskom proleću". To je festival koji neguje pravu zabavnu muziku i treba da ih bude što više. Ovog puta se ne opterećujem pobedom, ko god pobedi biće mi drago. Bitno je druženje i promocija prave pop muzike - poručio je Alibabić pred festival.

Foto: ATA Images

 

- "Beogradsko proleće" je jedan kultni festival koji je potreban Beogradu i koji je sjajna platfomrna za prezentaciju i mladih talenata i nas koji smo već ostvareni kao pevači, kao muzičari koji imamo još nešto da kažemo. Ja itvodim pesmu "Veruj mi da verujem" koju je napisala Aleksandra Milutinović muziku i tekst, a aranžman Mahir Sarihodžić. Ta pesma je uvertira za izlazak mog novg albuma "Iskrena" - izjavila je Jelena na konferenciji za medije povodom pomenutog festivala.

Danijel Alilabić nastupa na "Beogradskom proleću" sa pesmom "Slomi" za koju je tekst i muziku napisala Leontina, a za aranžman je bio zadužen Dejan Božović.

Ostavite komentar