Showtime > Display

Svi su ODLEPILI za novom NETFLIX SERIJOM - kosi sve TOP LISTE! Ko je zapravo GRIZELDA koju igra fatalna Sofija Vergara?

Seriju je producirao Erik Njumen, koji je radio i ostvarenja poput "Narcos", "The Watcher", "In Time" i mnoge druge...

Izvor: K1info/index.hr

Autor: Kristina Jokić

29/01/2024 > 18:00

podeli vest:

Svi su ODLEPILI za novom NETFLIX SERIJOM - kosi sve TOP LISTE! Ko je zapravo GRIZELDA koju igra fatalna Sofija Vergara?
Foto: Youtube /Netflix


Biografska kriminalistička drama "Griselda" o ozloglašenoj narko šefici Grizeldi Blanko, prikovala je gledaoce širom sveta za ekrane. Serija je uspela da za samo 3 dana dospe na prvo mesto trendinga na platformi Netflix. To je trenutno najgledanija serija i u Srbiji. 

Narko šeficu Grizeldu glumi prelepa Sofija Vergara, koju možda i nećete prepoznati odmah, jer je za ulogu morala potpuno da izmeni lični opis. Recenzije gledalaca su odlične. Na temelju više od 2500 glasova na IMDb-ju serija ima ocenu 7.8/10. Na Rotten Tomatoes ima 88%. 

Ko je opasna Grizelda?

Serija je inspirisana životom narko šefice Grizelde Blanko. Ima šest epizoda kroz koje se saznaje ko je Kolumbijka koja je stvorila narko kartel i proslavila se tokom 70-ih i 80-ih godina. Grizeldu glumi Sofija Vergara, koja je već prikupila ogromne pozitivne kritike. 

U seriji još glume Alberto Guera, Kristijan Tapan, Martin Rodrigez i Hulijana Ajden Martinez. Grizeldu je režirao Andres Baiz, a producent je Erik Njumen.

Svi svetski mediji zbog serije ponovno su pokrenuli temu - ko je zapravo bila Grizelda Blanko?

Foto: wikipedia.org

 

Grizelda Blanko rođena je u Kolumbiji. Odrasla je u siromaštvu i okružena nasiljem. Kada je imala tri godine, sa majkom se preselila u Medeljin, zloglasni deo Kolumbije poznat po kriminalu, što ju je i uvuklo u taj svet. Osim prodajom droge, nagađa se da se bavila i prostitucijom, iako je Bianko to za života negirala.

Zbog svog snažnog karaktera i autoriteta jedna je od retkih žena koja je opstala u narko svetu kojim vladaju muškarci. Zaradila je nadimke "crna udovica" i "kokainska kuma". Surađivala je sa brojnim poznatim kriminalcima i dilerima droge poput Pabla Eskobara, Džona Robertsa i Mikija Mandeja.

Godine 1964. ilegalno je emigrirala u Sjedinjene Države pod lažnim imenom i sa lažnim papirima, sa svojom decom i mužem. Godine 1975. optužena je za dilovanje droge, nakon čega je pobegla u Kolumbiju kako bi izbegla presudu. Majamijem je počela da hara krajem 1970-ih.

Ubijena je 2012. godine

Godine 1985. Uprava za suzbijanje droga uhapsila ju je u njenom domu i optužila za proizvodnju, uvoz i distribuciju kokaina. Na Saveznom sudu u Njujorku proglašena je krivom i osuđena je na 15 godina zatvora. Dok je služila kaznu, država Florida dodatno ju je optužila po tri tačke optužnice za ubistvo prvog stepena.

Godine 1998. Blanko je priznala krivicu za tri tačke optužnice za ubistvo drugog stepena i osuđena je na 20 godina zatvora, koje je trebalo da služi istovremeno sa prvom kaznom. Četiri godine nakon, doživela je srčani udar u zatvoru. 

Godine 2004. zbog zdravstvenih problema odobreno joj je ranije puštanje iz zatvora pa je deportovana u Medeljin. Sve vreme živela je u strahu da će biti žrtva atentata, što se na kraju i dogodilo.

Ubijena je 2012. dok je izlazila iz mesare sa svojom trudnom snajom. Ubica je bio na motociklu, a upravo je Grizelda bila ta koja je ranije izvodila ubistva sa motocikla. 

Ostavite komentar