Showtime > Display

Bukti SKANDAL oko rijalitija SQUID GAME: Učesnici prete TUŽBOM jer su POVREĐENI tokom IGARA, gledaoci RAZOČARANI

"Squid Game: The Challenge" postao je pravi hit na Netflixu, ali mišljenja nisu toliko pozitivna

Izvor: K1info/index.hr

Autor: Kristina Jokić

27/11/2023 > 20:42

podeli vest:

Bukti SKANDAL oko rijalitija SQUID GAME: Učesnici prete TUŽBOM jer su POVREĐENI tokom IGARA, gledaoci RAZOČARANI
Foto: Youtube/Printscreen/Netflix


Morbidna Netflix-ova južnokorejska serija "Squid Game" pretvorena je u rijaliti šou. Ona u poslednje vreme izaziva kontroverze oko snimanja, jer su učesnici rijalitija "Squid Game: The Challenge" zapretili tužbom protiv Netflixa zbog navodnih povreda koje su pretrpeli tokom snimanja.

Dva anonimna učesnika, prema izveštaju portala Deadline, navodno su doživela hipotermiju i oštećenje živaca tokom snimanja u hladnim uslovima u Ujedinjenom Kraljevstvu. Izvršni direktor britanske advokatske kompanije Express Solicitors, Danijel Slejd, izjavio je da su njih dvoje "rizikovali svoje zdravlje" tokom snimanja, naglašavajući ozbiljnost situacije.

- Takmičari su mislili da učestvuju u nečemu zabavnom, a povređeni nisu očekivali da će patiti kao oni. Sada su ostali sa povredama nakon što su proveli vreme zaglavljeni u bolnim stresnim položajima na niskim temperaturama - istakao je Slejd.

Foto: Youtube/Printscreen/Netflix

 

Uprkos pretnjama pravnim postupcima, PR "Squid Game: The Challengea" tvrdi da ozbiljno shvataju dobrobit svojih takmičara. Ipak, nijedan od njih trenutno nije podneo tužbu.

Gledaoci razočarani

Rijaliti je odmah po izlasku naišao na kritike. Na IMDb-u zasad ima nisku ocenu 4/10, a mnogo je i komentara. 

"Još uvek pokušavam da shvatim koja je poanta ovoga", "Užasno, baš užasno. Originalna serija je izmišljeno takmičenje i ekstremni primer dehumanizacije kapitalizma, a rijaliti je suprotno tome. Mislim da dosad nisam nijednu seriju ili šou ocenio s jedinicom", "Dve godine sam čekao da ovo pogledam, ali pretvaranje serije u rijaliti samo dokazuje koliko je poanta originalne serije svima prošla ispod radara. Promašili su smisao", "Mislio sam da će biti slično seriji, ali nikako nije povezano", neki su od komentara gledalaca.

Foto: Youtube/Printscreen/Netflix

 

"Squid Game: The Challenge" pokušava da prenese popularnu seriju iz 2021. u stvarni takmičarski šou, sa nagradom od 4.56 miliona dolara. Uprkos kontroverzama, tvrdi se da će šou nastaviti bez smrtonosnih elemenata. Ima 456 stvarnih igrača u svetu "Squid Gamea", koji stavlja njihove veštine i karaktere na krajnji test.

Ostavite komentar