Showtime > Display

DISNEY na meti ŽESTOKIH KRITIKA zbog BAMBIJA: Rimejk će imati PROMENJENU PRIČU - jer su DANAŠNJA deca OSETLJIVIJA

Objavljeno da će snimiti rimejk filma iz 1942. godine, kao i da će tragična smrt njegove majke biti prilagođenija današnjem dobu

Autor: K1info/mondo

02/10/2023 > 12:35

podeli vest:

DISNEY na meti ŽESTOKIH KRITIKA zbog BAMBIJA: Rimejk će imati PROMENJENU PRIČU - jer su DANAŠNJA deca OSETLJIVIJA
Foto: Youtube/Printscreen/ LooneyWorld


Disney planovi da kultnom crtanom filmu "Bambiju" daju moderan zaokret umanjujući značaj tragične smrti njegove majke izazvali su brojne kritike.

Studio Disney objavio je da će snimiti rimejk filma "Bambi" iz 1942. godine, kao i da će tragična smrt njegove majke biti prilagođenija današnjem dobu, što je izazvalo bes korisnika društvenih mreža koji su žestoko opleli. Književnica Lindzi Anderson Ber nedavno je rekla  da radi na scenariju za ponovno snimanje animiranog filma.

- Želim da ga oživim za današnju decu na način na koji mogu da se više povežu s njim - rekla je.

Dok je govorila kako bi modernizovala Bambija da ga približi današnjoj deci, istakla je da će se film drugačije baviti smrću Bambijeve majke.

- Ne želim da spojlujem, ali za tretman majčine smrti mislim da su neka deca, neki roditelji ovih dana osetljiviji nego što su bili u prošlosti. I mislim da je to jedan od razloga zbog kojih to nisu pokazali svojoj deci - dodala je, ali pojedini korisnici društvenih mreža se ne slažu.

"Modernizovani Bambi? Ta priča ima poruku i danas", "Pitam se šta to znači 'modernizovano'?", Hoće li Bambija da pretvore u losa?", "U Bambijevoj originalnoj priči nije bilo ničega što bi vrištalo 'ovo je napravljeno 40-ih'", samo su neki od komentara na X-u.

Disney  se ranije našao na meti kritika zbog svojih nedavnih promena animiranih klasika, poput odabira glumice Hali Beri koja glumi Ariel u novoj verziji "Male sirene" i "Snežane i sedam patuljaka" u kojoj su patuljci zamenjeni politički korektnim stvorenjima različitih polova.

Ostavite komentar