Showtime > Display

Veliko IZNENAĐENJE na K1 televiziji! Novu EMISIJU O SPORTU vodiće Milan KALINIĆ i radijski voditelj Predrag Popović POP

Pričaćemo, hvalićemo, kritikovaćemo, najavio je dvojac u gostima kod Jovane Joksimović u "Uranku"

Izvor: K1info

11/09/2023 > 16:28

podeli vest:

Veliko IZNENAĐENJE na K1 televiziji! Novu EMISIJU O SPORTU vodiće Milan KALINIĆ i radijski voditelj Predrag Popović POP
Foto: screenshot YouTube/shutterstock


Iako smo njegov glas navikli da čujemo samo na radiju, čuvenog Predraga Popovića Popa uskoro ćemo gledati i na malim ekranima. Poznati voditelj ukrstiće svoje znanje o sportu sa glumcem i voditeljem Milanom Kalinićem sa kojim će voditi novu sportsku emisiju na K1 televiziji. ​

- Ja sam uvek bio u medijima, ali za radijskim mikrofonom. Ovo je prvi put da ću voditi jednu emisiju na televiziji i to zahvaljujući Milanu Kaliniću koji je došao na ovu fenomenalnu ideju i pristao sam bez pogovora – rekao je Jovani Joksimović u "Uranku“ popularni radijski voditelj Pop.

Milan Kalinić, koji je veliki ljubitelj i poznavalac sporta, kao i fudbalski golman, prvi put će na televiziji raditi emisiju baš po njegovom senzibilitetu. 

- Mi smo nacija koja mnogo voli sport i ono kako preživljavamo uspehe i neuspehe naših sportista je nešto neverovatno. Mislim da zbog toga imamo kraći životni vek u odnosu na druge nacije u Evropi. U drugim zemljama se prati jedan ili dva sporta, a kod nas svi – kaže Milan, dok se Pop nadovezuje da u tom udelu "krivicu" imaju i kladionice.

- Kladionica je vezana za to. A oš ako padneš tiket na naše, to je propast. Slažem se sa Novakovom izjavom da sport ne treba vezivati za kladionice, ali mi smo ga nažalost vezali. 

Milan ističe da će njih dvojica emisiju voditi na način kao što bi to radili i obični građani i ljubitelji sporta.

Foto: K1/Printscreen

 

- Emisiju ćemo voditi na moj i njegov način. Mi smo glas naroda - kaže Milan, dok Pop dodaje da se nikome neće dodvoravati i duhovito poručuje: Mi smo Vuk Karadžić i Njegoš sporta! 

Nova emisija koju će u tandemu voditi dva šarmantna voditelja sa emitovanjem počinje 25. septembra i emitovaće se svakog ponedeljka od 20.30 na televiziji K1.

- Ne mogu da budem spreman pre toga, jer moram da naučim da se smejem - rekao je kroz šalu Pop, dok Milan dodaje da će u emisiji hvaliti, ali i kritikovati sportiste.

- Pričaćemo, hvalićemo, kritikovaćemo. Kritika nije pljuvanje i ponižavanje. Imam potrebu ovo da kažem, jer u našoj zemlji sve mora da se objašnjava. Hvalim te najviše, ali i kritikujem kada zaslužiš - dodao je Milan u "Uranku".

Srbi su poznati kao nacija koja obožava sport, dok u drugim zemljama to baš i nije slučaj. Milan Kalinić se osvrnuo i na istorijsko zlato koje je Nemačka reprezentacija osvojila u košarci.

- Nemci su prvi put u istoriji košarke osvojili zlatnu medalju. Njima je to bila vest od nekoliko sati, ali ono što je za njih bila senzacija je otkaz fudbalskom selektoru Nemačke, jer se prvi put u istoriji dogodilo da je savez Nemačke dao otkaz selektoru. Kod nas te stvari nisu slučaj. Mi bismo pratili i badminton, mačevanje, klikere, bacanje frizbija... Sve gde se borimo, mi bismo to pratili. 

Foto: K1/Printscreen

 

Poznati radijski voditelj, a sada i TV lice K1, "zna" zbog čega su fudbaleri pobedili Litvance u nedelju uveče.

- Mi uvek favorizujemo fudbal u odnosu na sve druge sportove. Mislim da su naši fudbaleri gledali košarkaše, pa su sinoć potrčali, jer da ih nisu pratili, mislim da bismo izgubili i od Litvanije. Mi smo šmekeri i laganica. Tako ja gledam na naše fudbalere. Nismo loše igrali protiv Mađarke i Bugarske, ali utakmica sa Litvanijom je bila takva kao da su igrale ekipe iz osnovne škole - rekao je Pop.

Milan Kalinić smatra da košarkašima niko ništa ne može da zameri, jer su se borili i od reprezentacije napravili porodicu, dok fudbaleri nemaju tu emociju.

- Ja sam sa mnogim fudbalerima u dobrim odnosima. Sinoć smo još i igrali, ali protiv Mađarske je utakmica bila kao da je humanitarnog karaktera. Skupili smo se malo da odigramo, da nas vide gledaoci i da zaradimo neke pare. Onda ne mogu da se ljute kada ih kritikujemo i napadamo. Ja košarku volim, ali fudbal je broj jedan sport na svetu i svugde. On je i kod nas broj jedan, bez obzira na kom je nivou. Zamislite sve ovo što se dešava u košarci, odbojci, vaterpolu da se dešava u fudbalu? Ova zemlja bi eksplodirala od sreće.  Iako smatram da uvek treba dati priliku, mislim da je ovo sad ciklus koji traje. 

Pop smatra da fudbalska reprezentacija Srbije ima prokletstvo Montevidea.

- Mi imamo prokletstvo Montevidea, pa moramo da čekamo opet sto godina da se nešto desi. Mi samo pratimo fudbal. Protiv Portugala, kada smo napravili senzaciju, sve smo super uradili, pomuzli, napunili, a onda prosuli u Kataru. Što bre ne igrate fudbal? Svi se nešto bore za reprezentaciju, a ovi našu su manekeni. Ne kažem da neće. Ili ne znaju ili nešto loše rade. U Fudbalskom savezu svi ćute i viču im bravo. Kada ih hvališ, oni će tako da rade - rekao je danas na televiziji K1 Predrag Popović Pop. 

Ostavite komentar