Showtime > Display

AMERIČKI FUDBALER o čijem je životu snimljen film The Blind Side tvrdi da je SVE LAŽ: Ta porodica me je ISKORISTILA

Majkl Oher na suđenju sa hraniteljskom porodicom

Izvor: K1info

17/08/2023 > 20:03

podeli vest:

AMERIČKI FUDBALER o čijem je životu snimljen film The Blind Side tvrdi da je SVE LAŽ: Ta porodica me je ISKORISTILA
Foto: Youtube/Printscreen/Warner Bros


Majkl Oher, bivša NFL zvezda i inspiracija iza hit film Sandre Bulock "The Blind Side", navodi u novim sudskim dokumentima da ga porodica Tuohi zapravo nikada nije usvojila - umesto da ga je koristila kao "lakovernog" mladića kojeg su mogli da "iskoriste za sopstvenu korist", piše Insider.

Dokument je podnesen na ostavinskom sudu u okrugu Šelbi u Tenesiju, a u njemu se tvrdi da su Šon i Li En Tuohi, koji su primili Majkla u svoj dom dok je bio u srednjoj školi, prevarili bivšeg igrača američkog fudbala.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michael Oher (@michaeloher)

Pre nego što je napunio 18 godina, Majkl je bio u sistemu hraniteljstva u Tenesiju. U podnesku se navodi da je on potpisao starateljske dokumente, za koje je mislio da su usvojeni, a istinu je saznao tek u februaru ove godine, navodi se u dokumentima.

Konzervatorstvo je, kaže se u dokumentima, dozvolilo Tuohijevima da imaju "potpunu kontrolu" nad Oherovom sposobnošću da "pregovara ili sklapa bilo koji ugovor", uključujući onaj koji je njima i njihovoj deci doneo milione dolara honorara od The Blind Side.

Foto: Youtube/Printscreen/Warner Bros

 

Oher, u međuvremenu, nije dobio ništa za priču "koje ne bi bilo bez njega", kaže se u sudskim dokumentima. Nagodba je takođe dala Tuohijevima zakonsku kontrolu nad Oherovim obrazovanjem i medicinskim odlukama, navodi se u dokumentima, a Oher nije imao poznate fizičke, mentalne ili emocionalne smetnje koje bi zahtevale ovaj pravni aranžman.

- Nismo zaradili novac na filmu. Pa, Majkl Luis (autor filma) nam je dao polovinu svog dela. Svi u porodici su dobili jednak udeo, uključujući i Majkla. Bilo je 14.000 dolara za svakog. Nikada nismo tražili novac. Moj novac je dobro dokumentovan; možete videti za koliko sam prodao svoju kompaniju - rekao je Šon u intervjuu.

Porodica tvrdi da ih film nije obogatio

Šon Tuohi je takođe rekao da je konzervatorstvo uspostavljeno da bi Oher mogao da ode na Univerzitet Misisipija. Tvrdio je da su advokati rekli da porodica ne može da usvoji Majkla, jer je imao više od 18 godina, već da može da postane samo njegov staratelj.

Dodao je da će biti otvoren za okončanje konzervatorstva, rekavši: "Želim šta god Majkl želi". U svojoj knjizi iz 2010. godine, "In a Heartbeat: Sharing the Pover of Cheerful Giving", iz porodice su tvrdili da su prihod od Slepe strane podjednako podelili između svoje porodice i Ohera.

Oher, koji sada ima 37 godina, traži zvaničan pravni kraj konzervatorskog staža, koji je trebalo da prestane kada je on imao 25 godina. On, takođe, traži odštetu plus kamatu na osnovu novca koji je porodica dobila od uspeha "The Blind Side" i prodaje njegovih životnih prava.

Pored toga, Oher traži odštetu od Tuohijevih, plaćanje pravnih troškova i zabranu buduće upotrebe njegovog imena, priče ili lika. Oher, koji je sada u penziji, imao je veoma uspešnu karijeru u NFL-u. Bio je prvi izbor Baltimor Rejvensa 2009. godine, kasnije je igrao za Tenesi Tajtanse i Karolinu Panterse, a povukao se 2017. godine.

Film je zaradio više od 300 miliona dolara

Foto: Youtube/Printscreen/Warner Bros

 

Filmska adaptacija Oherove životne priče, "The Blind Side" , koju je napisao i režirao Džon Li Henkok, objavljena je 2009. Film je zasnovan na knjizi Majkla Luisa iz 2006. godine, u kojoj su detalji o Oherovoj priči, od odrastanja kao jednog od 12 dece, majci koja je imala problema sa zavisnošću sve do njegovog upisa u lokalnu privatnu školu, Briarcrest Christian School, zbog njegovih odličnih atletskih sposobnosti, gde je upoznao sina Tuohijevih, Šona mlađeg.

Film je zaradio više od 300 miliona dolara na blagajnama i bio je veliki uspeh, a glavna glumica Sandra Bulok osvojila je Oskara za ulogu Li En Tuohi.

 

Ostavite komentar