Showtime > Display

Slobodan Trkulja oborio SVETSKI REKORD nastupom u NAJGLEDANIJEM ŠOU PROGRAMU na svetu

Nastup je uživo i putem interneta pogledan tada više od 11 milijardi puta, a broj pregleda i dalje raste

Izvor: K1info/Tanjug

24/02/2023 > 18:21

podeli vest:

Slobodan Trkulja oborio SVETSKI REKORD nastupom u NAJGLEDANIJEM ŠOU PROGRAMU na svetu
Foto: Youtube PrintScreen/CCTV


Slobodan Trkulja, koji već godinama uživa veliku popularnost u Kini, oborio je svetski rekord nastupom u okviru najgledanijeg šoua na planeti, na gali Prolećnog Festivala na televiziji CCTV emitovanom u novogodišnjoj noći.

Po zvaničnim podacima China Media Group, snimak trenutno ima 16 milijardi i 216 miliona pregleda! Slobodan Trkulja predstavio je Srbiju pesmom "Tamo daleko" u pratnji kineske i svetske pijanističke zvezde, slavnog Lang Langa.

U programu sastavljenom od najvećih kineskih zvezda, poput filmskog megastara Džekija Čena i brojnih umetnika, Trkulja je nastupio u udarnom terminu pred ponoć i time ušao u istoriju kao najgledaniji srpski umetnik!

CCTV, najveća televizijska stanica na svetu, čiji je novogodišnji gala šou već držao Ginisov rekord po gledanosti, 21. januara je oborila sve svetske rekorde gledanosti!

- Kineski novogodišnji šou u kome sam učestvovao, trenutno ima duplo više pregleda nego stanovnika na Zemlji! Ovo može samo Kina! Neizmerno sam zahvalan na direktnom pozivu CCTV-a, najveće TV stanice na svetu, da učestvujem u njihovom novogodišnjem programu i predstavljam Srbiju! Njihov poziv je dokaz velike ljubavi i poštovanja kako prema našoj kulturi i tradiciji tako i prema mom radu. Od prvog koncerta koji smo imali u Kini sa Balkanopolisom, sanjao sam da jednog dana na najgledanijem programu u Kini predstavim Srbiju. Moj najlepši san se ostvario i to u noći kad se ispisivala istorija - izjavio je Slobodan Trkulja.

Više od 1.000 medija iz 173 zemlje i regiona prenosilo je galu Prolećnog Festivala uživo za doček Lunarne Nove godine, 21. januara ove godine.

Cable News Network (CNN) i dalje nastavlja da emituje reklame za galu Prolećnog Festivala na svojim regionalnim kanalima i na svojoj veb stranici, dosežući više od 395 miliona pretplatnika širom sveta.

Ana Ilić, viša savetnica predsednice Vlade za kreativne industrije i turizam, koja predvodi tim nacionalne platforme Srbija stvara, pozdravlja ogroman uspeh našeg poznatog umetnika i kreativnog ambasadora koji već godinama uspešno i temeljno gradi svoju karijeru kako u zemlji tako i širom sveta.

Foto: Youtube PrintScreen/CCTV

Slobodan Trkulja, CCTV Spring Festival Gala 2023

- Posle veoma zapaženog nastupa na festivalu u Dubaiju u okviru svetske izložbe i velike turneje u Holandiji, nastup na najgledanijem šou programu na svetu je neverovatan uspeh i sjajan početak još jedne kreativne godine kako za Slobodana i Balkanopolis, tako i za našu muzičku industriju i njenu promociju u svetu na kojoj u okviru platforme Srbija stvara puno radimo - kaže Ilić.

Pored Srbije koju je predstavljao Slobodan Trkulja, učestvovali su i umetnici iz zemalja Pojas i Put inicijative kao što su Argentina, Grčka, Indonezija, Novi Zeland, Tanzanija, Kazahstan, Egipat i Pakistan.

 

Ostavite komentar