Showtime > Display

Uvek IDE DO KRAJA zbog uloge: Robert de Niro PLATIO 25.000 $ da ga UNAKAZE, pa vrate na staro

Igrajući u filmu Martina Skorsezea, glumac je doživeo potpunu fizičku i emocionalnu transformaciju koja mu je donela kandidaturu za Oskara

Izvor: K1info

29/01/2023 > 20:46

podeli vest:

Uvek IDE DO KRAJA zbog uloge: Robert de Niro PLATIO 25.000 $ da ga UNAKAZE, pa vrate na staro
Foto: Youtube PrintScreen/ Movieclips


Lako je da se jedan naslov izgubi u mnoštvu projekata koje je Martin Skorseze radio tokom decenija. Kada na popisu imate takve filmove kao što su "Taxi Driver" (Taksista), "Raging Bull" (Pobesneli bik), "The Wolf of Wall Street" (Vuk sa Vol strita) i "Goodfellas" (Dobre momke), klasici kao što su "After Hours" (U sitne sate) i "Cape Fear" (Rt straha) često budu prenebegnuti.

"Cape Fear", rimejk istoimenog filma iz 1962. sa Gregorijem Pekom i Robertom Mičamom,  prvobitno je trebalo da snima Stiven Spilberg. U centru ovog ostvarenja iz 1991. godine nalazi se osuđeni silovatelj Maks Kedi, koji je pušten na slobodu posle duge zatvorske kazne. On potom odlučuje da uđe u trag porodici advokata koji ga je branio pre mnogo godina.

U pitanju je mračan i nasilan film, a Stiven Spilberg, koji je u to vreme završio treći deo sage o Indijani Džonsu sa "Poslednjim krstaškim pohodom", odlučno je odbio projekat, ponudivši ga svom dobrom prijatelju Martinu Skorsezeu, dok je Spilberg ostao kao izvršni producent preko svog Amblin Entertainmenta.

Govoreći za New York Times, Spilberg je prokomentarisao ozloglašeni scenario: - Jednostavno nisam bio raspoložen … Nisam mogao da smognem snage i snimim zastrašujući film o porodici koju progoni manijak - priznao je slavni reditelj.

Pošto je Spilberg odabrao Bila Mareja za ulogu Maksa Kedija u filmu "Rt Straha", Skorseze je zatražio od svog dugogodišnjeg saradnika Roberta De Nira da preuzme glavnu rolu. Uvek maksimalno posvećen liku kojeg tumači, De Niro je oživeo Kedija, čoveka žarko željnog da se osveti advokatu kojeg smatra krivcem za utamničenje pre 14 godina. Sa jezivim, otegnutim, južnjačkim akcentom, De Niro je doživeo potpunu fizičku i emocionalnu transformaciju, ukrašavajući svoje telo brojnim tetovažama i naporno vežbajući kako bi imao mišićav stas.

Međutim, u svojoj možda najdrastičnijoj transformaciji ikada, Robert De Niro je čak platio stomatologu 5.000 dolara da mu izbrusi, zašilji i deformiše zube zbog svoje preteće uloge. Nominovan za Oskara u kategoriji najboljeg glumca u glavnoj ulozi, čini se da je De Nirov trud bio vredan toga, iako je glumac mogao da koristi veštačku zubnu protetiku. Robert je, kada se produkcija filma završila, platio zubaru 20.000 dolara za restauraciju zuba.

Pored De Nira, u filmu su igrali Nik Nolti, Džesika Lang i Džulijet Luis, koja je takođe bila u konkurenciji za Oskara kao najbolja sporedna glumica.

To nije jedini primer ekstremne pripreme za ulogu kada je De Niro u pitanju. Dve nedelje pre nego što će započeti snimanje filma "Taksista", glumac je bio na ulicama Njujorka dan i noć, prilagođavajući  se ulozi vozača taksija u najozloglašenijim predgrađima Njujorka. Ova priprema za ulogu bila je i veoma opasna, pogotovo vožnja u području stanice 75, jer je taj rejon slovio za centar kriminala i često bi se nasilje sa ulica prelilo na zadnja sedišta.

 

Ostavite komentar