Showtime > Display

Nikolas Kejdž priznaje da u karijeri NIJE ODIGRAO jednu ulogu - ONU U MJUZIKLU

Da li postoji ijedan drugi glumac u Holivudu koji je bio inspirisan "Krikom" i Elvisom i koji želi da glumi Pontija Pilata?

Izvor: K1info

25/12/2022 > 14:46

podeli vest:

Nikolas Kejdž priznaje da u karijeri NIJE ODIGRAO jednu ulogu - ONU U MJUZIKLU
Foto: Youtube PrintScreen/Conan O'Brien


Mnogo je uloga u filmografiji Nikolasa Kejdža - kada poželite da vidite neki od njegovih filmova nikada unapred ne možete znati šta ćete da dobijete.

Kejdž je svestran, njegova gluma kreće se u rasponu od najneobičnijih  tumačenja ljudskog ponašanja ikada prikazanih na ekranu, do dela dubokog emotivnog naturalizma.

Ipak, između svega što je Kejdž odigrao u dosadašnjoj akrijeri, još uvek postoji nešto što nedostaje na njegovoj listi. U razgovoru za Empire, glumac je naveo jedan izazov sa kojim se još nije uhvatio u koštac.

- Još nisam radio mjuzikl - kaže on.

- Voleo bih da probam. Nisam neki pevač. Dobro sam pevao u "Wild at Heart", ali od tada sam upropastio glas pevajući "Purple Rain" u karaoke barovima.

Nameće se pitanje koju bi muzičku ulogu odabrao glumac?

- Mislim da bih bio dobar kao Pontije Pilat u "Jesus Christ Superstar". Endru Lojd Veber , čekam tvoj poziv.

Ali iako Kejdž nije radio mjuzikl, svoje nastupe prožeo je svim vrstama inspiracija iz drugih umetnosti.

- Kada sam snimao "Ghost Rider", razmišljao sam o slici "Krik" Edvarda Munka. Pokušao sam da približim gledaocima scenu transformacije na taj način (stavlja ruke na obraze i iskrivljuje lice u zastrašujuću grimasu po ugledu na remek delo). U filmu "Wild at Heart" pokušao sam da dočaram kako bi izgledalo videti Vorholove čudesne kolaže Elvisa Prislija sa revolverom. Hteo sam da vidim da li to možete uraditi u filmskom performansu. Osim toga, da je Dejvid Linč mogao da uzme nekoga za svoj film, on bi poželeo Elvisa, tako da mislim da je bio uzbuđen kada sam to predložio - kaže Kejdž.

Da li postoji ijedan drugi glumac koji je inspirisan "Krikom" i Elvisom, i koji želi da glumi Pontija Pilata?

Reklo bi se da postoji samo jedan - Nikolas Kejdž.

 

Ostavite komentar