Showtime > Celebrity

Rado ide K-pop PEVAČ U VOJNIKE: Prvi član popularne grupe BTS sprema se na ODSLUŽENJE VOJNOG ROKA

Jin, najstariji član južnokorejskog K-pop benda BTS u decembru odlazi da služi vojni rok i prvi je član grupe koji se prijavio u vojsku

Autor: K1info/index.hr

24/11/2022 > 10:13

podeli vest:

Rado ide K-pop PEVAČ U VOJNIKE: Prvi član popularne grupe BTS sprema se na ODSLUŽENJE VOJNOG ROKA
Foto: Youtube PrintScreen


Svi vojno sposobni južnokorejski muškarci mlađi od 30 godina moraju da odsluže oko dve godine vojnog roka, uglavnom zato što je zemlja tehnički i dalje u ratu sa Severnom Korejom koja poseduje nuklearno oružje.

To znači da se bliži starosna granica za odsluženje vojnog roka i za najstarijeg člana popularnog septeta, 29-godišnjeg Jina, pa će se grupa ponovno okupiti u punom sastavu tek za tri godine.

"Članovi BTS-a se raduju ponovnom okupljanju grupe oko 2025., posle odsluženja vojnog roka", objavila je agencija koja ih zastupa.

Jin će obaveznu petonedeljnu obuku započeti u Jeončeonu u provinciji Gjondži, a zatim će biti raspoređen u "jedinicu na prvoj liniji", objavila je novinska agencija Jonhap, pozivajući se na vojne izvore.

Zabrinuo fanove

Vest je rastužila obožavaoce benda, a neki su izrazili zabrinutost za Jinovu bezbednost.

"Srce mi je stalo kada sam pročitala da će biti raspoređen na prvu liniju odbrane", napisala je jedna obožavateljka. "Ova stvar sa odluženjem vojnog roka koja se godinama povlači uz BTS nikada me dosad nije zabrinjavala. Zašto prva linija?? Zašto??"

Druga obožavateljka napisala je kako ne prestaje da razmišlja na to da Jana šalju na najteže i najstrašnije mesto kao svojevrsnu kaznu. Od svog debija 2013., sastav BTS je postao svetska senzacija svojim optimističnim hitovima i društvenim kampanjama usmerenim na jačanje mladih.

Zaslužni su i za to što su doneli ogromnu zaradu, a njihova diskografska kuća zabeležila je porast dobiti uprkos smanjenom broju koncerata tokom pandemije koronavirusa.

Obavezan vojni rok već dugo se spominje uz imena superzvezda K-popa i tema je višegodišnjih rasprava u Južnoj Koreji o tome da li oni zaslužuju izuzeće. Naime, u Južnoj Koreji su muzičari koji se bave klasičnom muzikom i osvajači olimpijskih medalja pošteđeni vojne službe.

Ministar odbrane u avgustu je rekao da bi članovima BTS-a mogao da se dozvoli nastavak nastupa, kao i pripreme za međunarodne koncerte, čak i tokom ispunjavanja vojnih dužnosti.

 

Ostavite komentar