Showtime > Celebrity

VELIKO SRCE slavne glumice: Kejt Vinslet DONIRALA 17.000 hiljada funti TEŠKO BOLESNOJ DEVOJČICI

Kerolin Hanter se suočava sa ogromnim računom za energiju zbog medicinskih aparata za njenu ćerku Freju koja ima cerebralnu paralizu

Autor: K1info/jutarnji.hr

13/11/2022 > 18:41

podeli vest:

VELIKO SRCE slavne glumice: Kejt Vinslet DONIRALA 17.000 hiljada funti TEŠKO BOLESNOJ DEVOJČICI
Foto: Youtube PrintScreen


Glumica Kejt Vinslet donirala je 17 hiljada funti majci koja je suočena sa ogromnim računom za energiju zbog medicinskih aparata koji njenoj ćerki omogućavaju da živi. Veće Klakmaninšira piše BBC, upozorilo je Kerolin Hanter da bi njen račun za struju i gas sledeće godine mogao dostići ovaj enorman iznos. Njena ćerka Freja (12) ima tešku cerebralnu paralizu i potreban joj je kiseonik zbog hroničnih problema sa disanjem.

Hanter nije mogla da veruje kada je zvezda "Titanica" donirala sredstva pošto je na BBC-ju videla izveštaj o njihovoj borbi.

Vinslet je donirala 17 hiljada funti njihovoj GoFundMe stranici i kontaktirala 49-godišnju majku da im poželi sve najbolje.

- Naše putovanje kao porodice bilo je veoma traumatično i jednostavno sam se osećala kao da sam na ivici. Kada sam čula za novac samo sam se rasplakala - mislila sam da nije pravi. Još uvek razmišljam da li je ovo stvarno - ispričala je Kerolin Hanter.

Porodica Hanter živi u zgradi koja nije energetski efikasna, ali ima dovoljno mesta za Frejinu opremu. Trenutno plaćaju oko 6500 funti godišnje za rad opreme i grejanje kuće - iako je Hanter rekla da je isključila grejanje u većini soba kako bi uštedela novac. Ona radi puno radno vreme, zbog čega ne dobija istu pomoć kao oni sa niskim primanjima. Takođe je brine da bi eventualna zimska isključenja struje u slučaju smanjenog snabdevanja gasom mogla da ugroze Frejin život.

Osim cerebralne paralize, Freja se oslanja na kiseonik zbog problema sa disanjem - pogotovo tokom noći. Porodici je potrebna pomoć najmanje dve medicinske sestre, koje prate Frejin broj otkucaja srca kao i nivo kiseonika, i obavljaju čestu sukciju kako bi joj disajni putevi bili čisti.

Poslednjih meseci Frejina soba bila je jedina koja se grejala kako bi njoj i njenom osoblju bilo ugodno, ali gospođa Hanter je rekla da su i tamo morali da smanje grejanje.

- Smrzavamo se, a još nismo u minusu. Preklinjem osoblje da ne pali grejanje ako nije neophodno. Veće je postavilo solarne panele kako bi pomoglo sa nestankom struje, ali ne vjerujem da će to pomoći sa računom - izjavila je zabrinuta majka.

 

Ostavite komentar