Showtime > Celebrity

I SMEČ i ŠARM: Najlepša ODBOJKAŠICA ukrala SRCE košarkašu

Katarina Lazović je jedna od najperspektivnijih mladih sportistikinja u Srbiji, koja pleni i lepotom i harizmom

Izvor: K1info/kurir.rs

18/10/2022 > 12:56

podeli vest:

I SMEČ i ŠARM:  Najlepša ODBOJKAŠICA ukrala SRCE košarkašu
Foto: Instagram


Naše zlatne devojke pokazale surovu dominaciju na Svetskom prvenstvu, a jedna odbojkašica se posebno istakla. U pitanju je Katarina Lazović.

Za nju se često mogu čuti komentari da je najlepša mlada sportistkinja, a ono što je više nego očigledno je da poseduje posebnu energiju i harizmu i njenom osmehu niko ne može da odoli.

 

Katarina ima 23 godine i karijeru je počela u Vizuri, a zatim preko poljskog Lođa stigla do Monce. Odnedavno je postala igračica kineskog Pekinga. Bila je kapiten naše podmlađene selekcije u Ligi nacija u Riminiju i pokazala još jednom da je budućnost srpske odbojke sjajna.

Sa reprezentacijom Srbije je osvojila zlato na Evropskom prvenstvu 2019. godine, kao i srebro 2021. godine, ali i bronzanu medalju u Ligi nacija. Saigračice je zovu Laza ili Nina, a ostaće upamćeno kada je jednom prilikom odgovorila na 1.100 poruka navijača za manje od dva sata.

 

Katarina je nedavno I na društvenim mrežama potvrdila da je u vezi sa košarkašem Nemanjom Dangubićem, koji je u toku svoje karijere igrao i za Crvenu zvezdu i Partizan, Estudijantes, a sada je član Promiteasa iz Patre. Povremeno nastupa i za reprezentaciju Srbije.

Oni se trude da privatnost sačuvaju za sebe, a po mišljenju mnogih, oni su su sinonim za savršen par.

U kvalifikacijama za Olimpijske igre u Japanu, Laza je dobila priliku da zablista u punom sjaju i jedva je dočekala. U poslednjoj odlučujućoj utakmici sa Poljskom tokom četvrtog seta rezultat je bio 22:22. Selektor Zoran Terzić je pozvao Katarinu iz ćoška i pitao: hoćemo da ih razvalimo servisom? Uz osmeh najmlađe dobio je odgovor: naravno.

Lazovićeva je ušla, okrenula se prema dijagonali, odservirala suprotno od poljskih očekivanja, po paraleli, nedugo zatim, naš tim je imao meč loptu. Ponovila je proces još jednom, a malo potom je bila u gomili sa svojim saigračicama slaveći pobedu.

 

Javnost je tako imala priliku da upozna jednu mladu damu koja od tog momenta samo niže uspehe.

- Bilo je stvarno sjajno, nezaboravno. Prvi put sam se našla u ovakvom društvu saigračica. Drago mi je što smo uspele odmah da rešimo sve dileme, da se odmah plasiramo na Olimpijske igre. Poljska je bila dostojan rival, imali su podršku sa tribina, dobro su igrale, ali mislim da je presudio naš kvalitet i kolektiv - rekla je lepa odbojkašica.

 

 

Na pitanje da li je osećala strah i tremu u tom presudnom momentu Kaća je objasnila da treme nije bilo ni najmanje. 

- Ma kakvi, ni najmanje. Mnogi igrači sanjaju ovakav trenutak, da dobiju šansu. Imala sam tu sreću, zahvalna sam selektoru na poverenju i nadam se da sam očekivanja i opravdala - rekla  je ona.

Na dresu gotovo uvek nosi broj 2, a iako igra na poziciji primača želela bi da se oproba kao tehničar.

 

 

 

 

Ostavite komentar