Showbizz > Celebrity

Izlazi pesma "Za kraj" u Džejevom izvođenju! Futa otkrio KAKO je nastala pesma, u sve umešana VEŠTAČKA inteligencija

Pored ove pesme, osnovan je i bend u Džejevu čast

Izvor: K1info

Autor: Simona Stanković/Dušan Panajotović

29/05/2024 > 18:33

podeli vest:

Izlazi pesma "Za kraj" u Džejevom izvođenju! Futa otkrio KAKO je nastala pesma, u sve umešana VEŠTAČKA inteligencija
Foto: K1info


Muzićka legenda Džej Ramadanovski danas bi proslavio 60. rođenda. Na poseban dan ekskluzivno je predstavljen projekat kompozitora Aleksandra Radulovića Fute. Reč je o "Džej tribute bendu", osnovanog u čast pokojnog Džeja Ramadanovskog.

Foto: K1info

 

Predstavnici sedme sile imali su danas priliku da vide kompletan projekat - pevača benda i spot "Za kraj" u Džejovoj verziji, te strofu koja je do sada ostala neobjavijena i ne nalazi se u verziji koju je otpevala Ceca Ražnatović za potrebe filma "Nedelja".

Foto: K1info

 

Na promociji je danas i njegova ćerka Marija Radmanović, koja je u drugom stanju.

- Danas je emotivan dan za našu porodicu. Pre svega podržali smo ideju gospodina Fute koji je gradio karijeru mog oca zajedno sa Marinom. Ovo je najmanje što možemo da učinimo. Da je živ, bio bi ponosan. Prvi put čujem ovu pesmu u tatinoj izvedbi. S obzirom da sam u drugim stanju, nadam se da ću ja moci da budem deo tog benda. Mislim da je publika ostala željna tate, a kroz ovaj bend će živeti - rekla je Marija. 

Foto: K1info

 

- Projekat "Tribute Džej bend" nije moja ideja. Svim velikanima širom sveta se prave bendovi u njihovu čast. Taj bend se pravi s razlogom da se te pesme izvode i dalje. Mi smo mislili da se ne napravi prepisivačka priča, već da ta ispričana priča bude legendarna. Frontmen je Mite Stoilkov iz Makedonije, ja sam ga video na mrežama - rekao je Futa, koji je dodao da je pesma "Za kraj" urađena uz pomoć veštačke inteligencije.

Foto: K1info

 

- Da nije rečeno, niko ne bi znao da nije Džejev glas - otkriva kompozitor, koji je sa suprugom Marinom Tucaković Džeju napravio najveće hitove.

Foto: K1info

 

- Meni je zadovoljstvo što sam danas ovde. Zahvaljujući Futi i ekipi. Zaista sam uzbuđen što sam ovde , potrudio sam se da pevam kao Džej. Velika je odgovornost - rekao je Mite.

Foto: K1info

 

- Razlika je u tome što ne postoji bend u regionu koji ne peva bar jednu Džejevu pesmu. Za dalje je spremno par pesama, pa ćemo videti. Ja imam pesmu sa Marinom koja je planirana za Džeja. Ima još autora pesama. Ja sam samo idejni tvorac ovog projekta. Voleo bih da se vidimo u istom sastavu za 10 godina - istakao je Futa, koji radi punom parom.

Foto: K1info

 

- Biće 50 pesama na repertoaru. Jedan vremenski period nisam bio u situaciji da mogu da pružim ono što sam ranije mogao. Za ovaj bend će posebno biti birane pesme. I da va tuga koja traje duže vreme malo sačeka. Stiže i serija o Džeju (12 epizoda" i trajaće do decembra. Od današnjeg datuma će ova priča o Džeju biti kompeltirana - naveo je on.

 

Ostavite komentar