Showtime > Celebrity

Postoje žene kojima GODINE NE MOGU NIŠTA - srećan 58. rođendan, Monika

I pored svojih godina Monika Beluči i dalje pleni lepotom, ženstvenošću i seksipilom

Autor: Telegraf

01/10/2022 > 21:47

podeli vest:

Postoje žene kojima GODINE NE MOGU NIŠTA - srećan 58. rođendan, Monika
Foto: Tanjug/Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP

Monika Beluči je 30. septembra napunila 58 godina. Pored toga što je najuspešnija je italijanska manekenka i glumica, mnogi je smatraju i najlepšom ženom današnjice.

Počela je da se bavi modelingom sa željom da joj to bude sporedni posao jer je oduvek volela modu, a bio joj je i potreban novac da završi studije prava. Međutim, kada je odlučila da svoj sporedni posao pretvori u posao sa punim radnim vremenom, njen život je krenuo novom putanjom.

Uspeh u karijeri postigla je posle tridesete, a kao majka se ostvarila sa skoro četrdeset godina.

Sa šesnaest godina, Monika je sklopila ugovor sa modeling agencijom, a kasnije je morala je da odustane od advokatske karijere. Modeling joj je doneo uspeh po kome je danas i prepoznajemo. Pozirala je za poznate časopise, sklapala ugovore i bila zaštitno lice najpoznatijih modnih i kozmetičkih brendova.

A onda se desio njen filmografski debi.

Od 1991. Monika Beluči je počela da se pojavljuje na televiziji, u epizodnim ulogama, ali ju je primetio poznati reditelj Frensis Ford Kopola. On je 1992. godine ponudio ozbiljnu ulogu neveste grofa Drakule, posle čega je postala tražena od strane američkih i evropskih reditelja.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @ladame.vintagefashion

 

Zapanjujući uspeh Monika je ostvarila posle rada u filmu "Stan", nagrađena je Cezarom i osvojila je simpatije publike. Na setu je upoznala i glumca iz Francuske, Vensana Kasela.

Godinu dana kasnije, Monika je dobila glavnu ulogu u filmu "Doberman". Posle ovog filma, glumica je dobila je mnogo ponuda od reditelja, ali je postavila velike zahteve. Želela je da glumi sa onim rediteljima, koji ne samo da mogu da istaknu njenu lepotu, u šta ionako nije bilo sumnje, već da u potpunosti otkriju njen glumački talenat.

 

 

To se i desilo 2000. godine, posle objavljivanja filma "Malena", Monika je savršeno uspela da otelotvori svoj imidž na filmu i pokaže da je lepota i dar i prokletstvo.

Osnažila je žene da drugačije gledaju na lepotu i starenje

U dobi od 40 godina, glumica je rodila ćerku Devu. Šest godina kasnije, Monika je rodila još jednu devojčicu Leoni.  Sada pokušava da se posveti svojim ćerkama i usadi im sposobnost da se u životu oslanjaju samo na sebe.

 

 

U 51. godini života dobila je ulogu Bondove devojke što ju je učinilo najstarijom Bondovom devojkom, budući da su sve prethodne bile upola mlađe glumice. Monika je tada dobila priliku da svima pokaže i objasni da je neophodno prihvatiti starenje i da nije poenta bojati ga se.

- Kako vreme prolazi, lepota mladosti nestaje, ali mislim da postoji druga vrsta lepote. Zaista verujem u to - izjavila je ona.

 

 

Kada gledate film "Spectra" vidite da Bondova devojka ima "nesavršenosti". Ali Monikino tumačenje nam dokazuje da kada vidite njenu ženstvenost i njenu senzualnost vi joj i poverujete joj da je neodoljiva. To dokazuje da postoji ženstvenost koja nema veze sa godinama.

- Žene su inteligentne, osetljive i ženstvene. Vreme se menja i na žene gledamo drugačije - rekla je Monika. 

 

 

 

Ostavite komentar