Showtime > Celebrity

Čuveni glumac OTVARA 2 LUKSUZNA HOTELA U NAŠEM KOMŠILIKU! Ovi objekti će ostaviti značajan trag na Balkanu

Kompaniju su 1994. godine osnovali De Niro, poznati kuvar Nobu Macuhisa i filmski producent Meir Teper

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

14/04/2024 > 22:30

podeli vest:

Čuveni glumac OTVARA 2 LUKSUZNA HOTELA U NAŠEM KOMŠILIKU! Ovi objekti će ostaviti značajan trag na Balkanu
Foto: tanjug/Photo by Evan Agostini/Invision/AP, File


Američki brend za luksuzne hotele, restorane i rezidencije Nobu Hospitality, u vlasništvu glumca Roberta de Nira, otvoriće dva hotela u Bugarskoj.

Ovu kompaniju su 1994. godine osnovali De Niro, poznati kuvar Nobu Macuhisa i filmski producent Meir Teper, preneo je bugarski bTV.

Nobu Hospitality hoteli biće otvoreni u Sofiji i Varni, a kako navodi kompanija na svom sajtu, ovi objekti će ostaviti značajan trag na Balkanu.

Prvi hotel i restoran ovog brenda biće smešten u centru Sofije, a drugi na obali Crnog mora u Varni, javlja bugarska agencija Trud.

- Nobu hotel i restoran Sofija će krasiti srce jedne od najstarijih prestonica Evrope, biće smešteni u istorijskoj Zgradi bankara u blizini Narodnog pozorišta Ivan Vazov i okruženi buticima, umetničkim galerijama i glavnim istorijskim znamenitostima - navodi se na veb stranici kompanije.

Foto: Tanjug/Vianney Le Caer/Invision/AP

 

Zgrada iza Narodnog pozorišta u Sofiji izgrađena je 1912. godine i do skoro je bila banka, a otud i naziv Zgrada bankara, pre nego što je renovirana 2022. godine.

Ova zgrada je 1978. godine proglašena nepokretnim spomenikom kulture, a deceniju kasnije je registrovana kao spomenik umetnosti.
 

Ostavite komentar