Showtime > Celebrity

Boki 13 OSLOBOĐEN svih optužbi! Nije kriv za PRANJE NOVCA, izdato zvanično SAOPŠTENJE

Gotova agonija nakon pet godina

Izvor: K1info

Autor: Dušan Panajotović

03/04/2024 > 15:21

podeli vest:

Boki 13 OSLOBOĐEN svih optužbi! Nije kriv za PRANJE NOVCA, izdato zvanično SAOPŠTENJE
Foto: Instagram/ boki13official


Šoumen Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boki 13, oslobođen je svih krivičnih dela koja su mu se stavljala na teret.

Apelacioni sud je doneo odluku da se Bojanu Jovanovskom ukida presuda za krivično delo prevare, nakon žalbi koji je njegov pravni tim podneo Apelacionom sudu.

Kako se navodi, njemu se više ne stavljaju na teret krivična dela pranja novca i imovinske koristi.

Foto: ATA Images

 

Apelacioni sud je izdao zvanično saopštenje:

- Apelacioni sud u Skoplju obaveštava u interesu javnosti i medija da je postupanje po krivičnom predmetu KOKŽ-153/22, javnosti poznatom kao „Međunarodna unija“, nakon održane javne sednice i razmatranja spisa u g. predmet, presuda, žalbe, predlog Višeg javnog tužilaštva Skoplje, kao i usmeni navodi izneti na javnoj sednici, 24.01.2024.godine, a nakon konsultacija i glasanja 02.02.2024.godine doneli su delimično presudu. uvažavajući žalbe Osnovnog javnog tužilaštva za gonjenje organizovanog kriminala i korupcije Skoplje i okrivljenog M.J. od S. na način da je presudom Osnovnog krivičnog suda Skoplje KOK br.49/20 od 07.04.2022. godine:

Istovremeno, Apelacioni sud u Skoplju je rešenjem usvojio žalbe okrivljenih B.J., J.E., H.B. i okrivljenog pravnog lica M.S., svi iz S. a povodom žalbe i po službenoj dužnosti presuda Osnovnog krivičnog suda Skoplje KOK.br.49/20 od 04.07.2022.godine iz stava I izreke u odnosu na okrivljenog B. J. iz S., za krivično delo Prevara iz čl.247 stav 4 v.v. stav 1. i k.v.čl.45.KZ i krivično delo pranje novca i druge imovinske koristi iz krivičnog dela iz čl.273.stav 1.KZ.

Ovako doneta odluka biće u celini objavljena na sajtu suda u roku određenom Zakonom o upravljanju kretanjem predmeta u sudovima - dodaje se u saopštenju.

Podsećamo, Boki 13 je uhapšen 2019. godine u akciji "Reket" zbog sumnje da se bavio reketiranjem. Osuđen je na devet godina zatvora. U zatvoru je bio sve do novembra prošle godine kada je pušten na slobodu zbog zdravstvenih problema.

Ostavite komentar