Showtime > Celebrity

LUK BLEK otkrio nepoznat detalj sa EVROVIZIJE: Evo šta povezuje prošlogodišnjeg predstavnika Srbije i kralja ČARLSA

Luk Blek je prokomentariosao i predstavnika Hrvatske Baby Lazanju, koji prema kladionicama važi za jednog od favorita

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

06/03/2024 > 16:38

podeli vest:

LUK BLEK otkrio nepoznat detalj sa EVROVIZIJE: Evo šta povezuje prošlogodišnjeg predstavnika Srbije i kralja ČARLSA
Foto: Youtube PrintScreen/K1


Prošlogodišnji predstavnik Srbije na izboru za pesmu Evrovizije Luk Blek u emisiji "Kec na jedanaest" otkriva ko je bio njegov favorit na PZE, ali i nepoznat detalj sa prošlogodišnje Evrovizije. 

- Moram da kažem da sam uživao u PZE-u, a Ivan Kurtić je bio jedan od mojih favorita. Sedeli smo u RTS-u i moji prijatelji zajedno sa mnom, su navijali za njega da prođe u finale, srećan sam zbog toga i volim da slušam njegovu pesmu - kaže Luk Blek.

On je otkrio i šta je radio poslednjih godinu dana.

- Posle Evrovizije sam odlučio da se vratim u Englesku i da pobegnem od medija i svih stvari, jer je bilo baš napeto. Žao mi je što je ove godine još gore, ali mislim da Evrovizija u nečijim očima predstavlja mnogo važan događaj, a samo je takmičenje u muzici i zabavi. Drago mi je što je pesma za Evroviziju dostigla takav uticaj na muzičkoj sceni i što mladi izvođači mogu da se prijave i pokažu svoju muziku. Što se mene tiče, ja sam bio u sobi, kao i pre Evrovizije, pripremajući svoj album koji će izaći 24. maja. Danas sam objavio mini turneju po Engleskoj i Evropi. Album je uglavnom na engleskom, jer nisam naučio kako da pišem na srpskom, ali nikako ne zaboravljam odakle sam. Svako malo kada mogu da dođem, koristim priliku, jer mi je tu dom, kako bi rekla jedna pesma na PZE. Gradimo dom i na jednoj i na drugoj strani - kaže Luk Blek.

On objašnjava i zbog čega mu se dopala pesma Ivana Kurtića.

- Čovek fenomenalno peva, ima fenomenalnu melodiju tih harmonskih molova i stvari koje su prisutne u našoj muzici. Ja, iako pevam na engleskom, trudim se da ubacim nešto od naših tonova. Čuo sam da je i Teya Dora objasnila jednom da i njena pesma ima taj srpski zvuk, iako je možda prošarana anglosaksonskim momentima, ali to je ono što mi iz Srbije možemo da radimo, čak iako živimo u inostranstvu. Uvek ćemo nositi taj zvuk sa sobom. Meni se ta pesma mnogo sviđa i možda je jedna od mojih top pet favorita - dodaje on.

Luk Blek je prokomentariosao i predstavnika Hrvatske Baby Lazanju, koji prema kladionicama važi za jednog od favorita na predstojećoj Evroviziji u Švedskoj:

- Drago mi je što je neko sa Balkana među favoritima. Mislim da će se slično dogoditi i sa Teya Dorom. Nisam očekivao od Hrvatske da će biti tako smeli i drago mi je što su se malo ugledali na nas i odvažili da naprave nešto što je nesvakidašnje, taj neki zvuk koji ja volim.

Foto: ATA Images

 

Iako do sada o tome nije pričao, prošlogodišnji predstavnik Srbije na Evroviziji u Liverpulu, otkrio je i šta je povezivalo njega i kralja Čarlsa

- Nisam puno pričao o nastupu, ali sarađivali smo sa ljudima koji su radili tron za kralja Čarlsa, oni su pravili moju skulpturu. Zbog toga me je i prokomentarisala kraljica Engleske, rekavši da joj se mnogo sviđa jer je već videla to u studiju gde su se radio i tron. Tako da smo imali čast u Liverpulu da Srbija ima scenografiju koju su radili ljudi koji su radili za kraljevsku porodicu. Mislim da je to bilo jako zanimljivo i nadam se da će Srbija nastaviti u tom maniru. Vreme je da podržavamo mlade talente i da ne moramo ići ni u jednu ni u drugu krajnost, jer možemo da pokažemo sve što možemo - zaključio je Luk Blek u emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1. 

Ostavite komentar