Showtime > Celebrity

Ovako zvuči NOVA PESMA Tošeta Proeskog: Producent otkrio da li je zaista Toše otpevao i da li će ih biti još (VIDEO)

Uz pomoć veštačke inteligencije urađena je nova pesma tragično preminule makedonske zvezde

Izvor: K1info

Autor: Dušan Panajotović

12/02/2024 > 22:25

podeli vest:

Ovako zvuči NOVA PESMA Tošeta Proeskog: Producent otkrio da li je zaista Toše otpevao i da li će ih biti još (VIDEO)
Foto: Youtube PrintScreen/Hit Records


Nova pesma pokojne makedonske pop zvezde Tošeta Proeskog ugledala je svetlost dana nedavno na platformi "Jutjub". Mnogi su se pitali otkud ove pesma, kako je nastala i da li ju je zaista Toše otpevao.

Pesmu "Kažu da vreme leči sve" u vidu demo verzije Toše je snimio pre 20 godina, a producent i radijski voditelj Kiril Zarlinov uz pomoć veštake inteligencije uspeo je da je završi i objavi na Tošetov rođendan 25. januara.

Foto: Youtube PrintScreen/Hit Records

 

- Pesme je bila urađena 20 godina. Čekali smo samo zbog toga što je bio samo običan demo i nije moglo da se uradi. Tek sada postoji tehnologija kojom bismo izdvojili vokal i pijano kako bi se uradio studijski snimak - govori za Zarlinov, prenosi "ATV".

Ovu pesmu je zaista otpevao Toše Proeski.

- Da, da, da. Puno ljudi je pitalo da li je ovo zaista Tošetov glas. On peva ovu pesmu i tu nema diskusije - tvrdi producent.

Foto: Youtube PrintScreen/Hit Records

 

Otkrio je kako je nastala pesma "Kažu da vreme leči sve".

- Bio je mesec septembar 2004. godine kada je Toše došao kod mene. On je dolazio često kod mene kada smo radili neke demo snimke. Rekao mi je da ima neku pesmu koju bi hteo da uradimo i rekao 'Hajde da probamo na aranžeru da uradimo da vidimo kako će da izađe'. Snimali smo taj prvi demo kod mene, međutim, bilo je malih problema sa mikrofonom. Nije baš bio dobar mikrofon da se ispeva vokal kao što treba i rekli smo da ćemo da snimamo još jedan demo - rekao je Kiril i nastavio:

- Ovaj demo koji smo sada koristili je kod njega kod kuće. Nedelju dana je snimano. Tako smo uspeli da snimimo taj demo. Međutim, posle toga on je otišao negde na put i ostala je pesma kod mene da je doradim i tako je ostala u mom kompjuteru i nismo mogli da je doradimo. On je snimao druge pesme od Zorana Đorđevića i tako je ona ostala kod mene u kompjuteru. Posle se desilo šta se desilo - tragedja i jednostavno pesma je na neki način bila zaboravljena.

 

 

Kiril je uveren da bi Toše bio zadovoljan kako zvuči pesma.

- Ja sam uradio sve ja mislim, na način kao što bi Toše hteo da zvuči pesma. I hteo bih da zahvalim svim prijateljima koji su pomogli ovde da to uradimo. Mislim da pesma zvuči kao bi on hteo, jer je on voleo taj pop-rok stil. Mislim da smo uradili dobar posao, mislim da bi Toše bio ponosan - govori on i otkriva da ima još neke pesme koje je maestrali i nikad prežaljeni Toše otpevao.

- Kod mene postoje još dve njegove pesme. Ima nešto engleski otpevano, pa probaćemo, koliko je u mogućnosti, nešto od tog materijala za sledeći njegov rođendan, da probamo da izađe još jedna njegova pesma. Bilo bi super zato što su pesme stvarno mnogo dobre - završava producent.

Ostavite komentar