Showtime > Celebrity

Advokat CECE RAŽNATOVIĆ POBIJA sve MILIJEVE TVRDNJE: Postoji presuda!

Oprečne izjave podigle su veliku prašinu u javnosti i produbile dugogodišnju priču o sudskom sporu folk dive i kompozitora

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

09/02/2024 > 14:09

podeli vest:

Advokat CECE RAŽNATOVIĆ POBIJA sve MILIJEVE TVRDNJE: Postoji presuda!
Foto: ATA Images


Dugogodišnji saradici, Ceca Ražnatović i Aleksandar Milić Mili, godinama se nalaze na sudu, a kako je popularna folk zvezda nedavno rekla u jednoj emisiji, prema presudi njih dvoje su suvlasnici fonograma nad njenim albumima.

Njenu izjavu je advokat kompozitora Aleksandra Milića Milija demantovao u medijima, tvrdeći da spor nije gotov i da se suđenje nastavlja. Oprečne izjave podigle su veliku prašinu u javnosti i produbile dugogodišnju priču o sudskom sporu, a ponovo su počela i nagađanja oko čega se zapravo Ceca i Mili sude i zašto je došlo do određenog sukoba interesa.

To se sada sve sređuje, i Jutjub kanali se sređuju i moj kanal se sređuje. Neke pesme su povučene dok se neke stvari ne raščiste, sa Milijem sam na sudu baš zbog tih fonograma, zato što je dogovor bio da budu 50-50, on je uzeo na sebe svih 100 posto. Sada je to sud dodelio da bude 50-50 kako je i trebalo da bude. Ja moram da kažem mojoj publici da nije stvar do nesređenosti kanala, sve su pesme tu, ali moraju stvari da se poštuju i da se stavi sve na svoje mesto - rekla je Ceca u jednoj emisiji.

Međutim, kompozitorov advokat Milan Jakšiš tvrdi da su Ceca i Mili i dalje na sudu, što je objavljeno na svim portalima.

- Povodom neistinitih i neosnovanih novinskih natpisa koji su se pojavili u vezi sudskog spora između, mojih klijenata, društva Miligram music doo i Aleksandra Milića sa jedne strane i društva Ceca Music doo sa druge strane, želim da upoznam javnost sa realnim činjeničnim stanjem kako javnost ne bi bila dovedena u zabludu.Pre svega želim da obavestim javnost da sudski spor oko vlasništva na snimcima nije završen pa isti niko nije dobio ni izgubio, kako je to netačno plasirano u pojedinim medijima. Da vlasnik Jutjub kanala Svetlana Ceca Raznatović nije nikada ništa platio za pravljenje tih snimaka utvrdio je i sudski veštak u predmetnoj parnici – napisao je advokat Jakšić u svom dopisu.

Foto: Ustupljena fotografija

 

Tragom ovih priča kontaktirali smo Dušana Stojkovića, advokata Cece Ražnatović koji je za K1 info ispričao o čemu se zapravo radi.

- To nije ništa novo! Već dve godine postoji presuda gde je sud usvojio da vlasništvo nad honogramom bude 50/50 odsto vlasništva, kako je i bio dogovor između Cece i Milija. To nije nikakva novina i sada se samo čeka da Apelacioni sud prvostepeno to definiše - priča advokat, i dodaje da se sada stvara vestačka fama da bi se vršio pritisak na sud.

Od ranije je poznato da je sve počelo onda kada je Ceca shvatila da se Mili upisao kao vlasnik fonograma svih albuma koje je radio sa njom i tvrdio je da je on sve u vezi albuma platio i organizovao. 

Ovim povodom pokušali smo da kontaktiramo i Milija i čujemo njegovu stranu priče, kako putem poziva, tako i preko SMS poruke, ali do momenta objavljivanja ovog teksta kompozitor se nije javio. 

Šta je fonogram

Fonogram je snimak zvukova izvođenja ili drugih zvukova ili onoga što predstavlja zvukove, osim ako se radi o snimku koji je uključen, odnosno ugrađen u audiovizuelno delo.

Proizvođač fonograma ima isključivo pravo dopustiti ili zabraniti:

* Reprodukovanje (umnožavanje) svojih fonograma,
* Distribuiranje (stavljanje u promet) svojih fonograma,
* Davanje u zakup svojih fonograma,
* Činjenje dostupnim javnosti svojih fonograma.

 

 

Ostavite komentar