Showtime > Celebrity

"Prvi red" sa Željkom Joksimovićem u Osijeku: Otkrio detalje saradnje sa Cecom, a Jovanu smo snimili UPLAKANU (VIDEO)

Jedna od najvećih muzičkih zvezda na Balkanu Željko Joksimović u intervjjuu za "Prvi red" o porodici i poslu

Izvor: K1info

Autor: Dušan Panajotović/Ognjen Nestorović

05/02/2024 > 21:44

podeli vest:

"Prvi red" sa Željkom Joksimovićem u Osijeku: Otkrio detalje saradnje sa Cecom, a Jovanu smo snimili UPLAKANU (VIDEO)
Foto: K1info


Regionalna muzička zvezda Željko Joksimović proteklog vikenda održao je spektakularni koncert u Osijeku pred više hiljada ljudi, a u publici je imao najdražu podršku. To je bila supruga, televizijska zvezda Jovana Joksimović, njihov sin Kosta, a po prvi put na očevom koncertu našle su se i bliznakinje Srna i Ana.

Ovaj koncert je baš iz tog razloga bio poseban i jako emotivan za najpopularniji par sa domaće javne scene, Željka i Jovanu Joksimović, koja je nije mogla da sakrije suze ni tokom koncerta, ni po njegovom završetku.

- Ja kad god sa njima negde, ja uvek plačem. Sve mi je tu tako emotivno, baš mi je posebno veče. Prvo su mi počele suze kada smo ušli na probu, pošto su ih dočekali. Oni su tolio bili uzbuđeni, oni su pet dana pred koncert bili uzbuđeni kada smo shvatili da će ići. Nekako je meni sve to posebno. Ja sam bila na stvarno mnogo Željkovih koncerata, da ne govorim o tim stotinama, ali ovo večeras je bilo divno, izdržali su, najvažnije je to da nisu zaspali. Za svo troje ovo je prvi koncert, jer je Kosta na svakom koncertu na kojem je bio zaspao iotiša kući pre vremena. Oduševljeni su, jer su misli da su koncerti za mnogo manje ljudi, da tu dođe par judi i onda tata peva i onda su sada šokirani - rekla je Jovana pred kamerom "Prvog reda" voditelju Ognjenu Nestorovića nakon koncerta.

Ognjen je pitao Jovanu kakvi su ona i Željko u njihova četiri zida i kako ih deca doživljavaju.

- Mi smo mama i tata, ali pošto su oni rođeni sa nama takvima kakvi smo u tim profesijama mislim da je njima to sve potpuno normalno. Oni se samo sekiraju kada ih bluruju svi, ali smo im objasnili da će doći vreme kada će oni donositi odluke i kada će biti zahvalni što im se ne vidi lice. To je jedini naš zahtev koji imamo da oni odlučuju o tome kada budu dovoljno zreli da li će biti u javnosti i tone zato što su nečija deca, nego zato što su to što eventualno budu ostvarili, ako budu želeli da se bave javnim poslom - objasnila je vodteljka emisije  "Uranak" koja se radnim danima emituje na "K1" televiziji.

Svoje impresije sa koncerta nam je nakon Jovane izneo i Željko Joksimović, kojeg publika u Hrvatskoj obožava.

- Moram da kažem jako čudno. Ja obično nemam tremu, ali kad dođe troje male dece na koncert razmišljam o tome kako će to da prihvate, da li će im biti vruće hladno, sad će biti ispred velikog broja ljudi, kako će to sve da utiče na njih. Jedino Mina nije došla danas, ostala je u Beogradu, ali Mina je bila na mnogo koncerata, naravno, i Kosta je dolazio na koncerte, ali mi je žao bilo što Anu i Srnu nikad nisam poveo na koncert i baš kad su mi rekle: "Tata, nisi nas nikad vodio", ja sam rešio da ih vodim u Osijek. Osijek je divn grad, blizu je Beograda i onda smo napravili danas mali izlet i došli. Sve u svemu, jako lep koncert, siguran koncert i jako uspešan - započeo je Joksimović u ekskluzivnom razgovoru za "Prvi red", a zatim na pitaje voditelja Ognjena Nestorovića kako uspeva da se distancira od dešavanja na javnoj sceni rekao je:

Foto: K1info

 

- Moj otac je rekao: "Ti si samonikli". Ja sam došao iz Valjeva u Beograd i počeo sam da osećam i smatram šta bi trebalo, međutim, stomak i želudac prvi stradaju. To vidite posle 15-ak godina. I danas se dešava da shvatam da je organizam nešto upamtio. Boli te više stomak sada, nego ranije. Kad misliš da ti nije ništa to organizam upamti, pa ti vrati. Pokušavao sam u početku da budem *što na umu to na drumu*,  da budem buntovnčki raspoložen, jer nisam ja cvećka koja prvi lepe pesme i umilno peva. Ja sam čovek koji znam šta radim i šta hoću i nekad zna da budem i nezgodan kada je možda ukaljan moj integritet, neko je atakovao na mene, plasirao neke neistine. U početku sam se baš nervirao i svašta radio. Poslednjih nekoliko godina kako čovek stiče sve veće iskustvo onda sam počeo da razmišljam drugačije.

Ove godine je tačno dve decenije od izlaska čuvene pesme "Lane moje" sa kojom je osvojio drugo mesto na "Evroviziji" 2004. godine. Ovaj sjajan jubilej biće obeležen specijalnim nastupom na RTS-u.

- Ta pesma je zaista bila game changer te 2004. godine. Ja sam čvrsto verovao da će to biti tako. Nemam utisak da je prošlo 20 godina, ali kad se osvrnem unazada šta je sve bilo za tih 20 godina to je baš mnogo nečega, toliko sam nastupao, vodio Eurosong, oženio se, dobio decu. Obeležiću 20-ogodišnjicu pesme "Lane moje". Dobio sam poziv sa državne televizije da tamo ponovo izvedem pesmu tamo gde sam je prvi put izveo. Biće nešto drugačije, biće jedan omaž pesmama koje sam ja radio, ali nisam ih samo ja izvodio na Evroviziji - otkriva Joksimović i dodaje da je ostao u kontaktu sa ukrajinskom pevačicom Ruslanom koja je te godine pobedila na "Evroviziji".

Foto: K1 info

 

- Mislim da smo se dopisivali nešto, imamo brojeve, imali smo i neke nastupe zajedno. Ruslana je komunicirala sa menadžmentom, imali smo želju da je pozovemo na televiziju K1. Bili smo u dogovorima, međutim, nije se desilo, išla je za Ameriku - govori Željko za "Prvi red".

Njegova publika jedva čeka novi album, budući da je poslednji izdao pre 9 godina.

- Pesme postoje, album je divan, ja se nadam da će to biti do pred leto. Postojala je varijanta da uradimo pesmu po pesmu, ali ćemo verovatno objaviti sve kao ploču - otkrio je pevač.

Saradnja kojoj se posebno raduju njegovi obožavaoci je ona koja je najavljena sa muzičkom zvezdom Cecom Ražnatović. Duetsku pesmu su dogovorili, a realizacija će se dogoditi do kraja ovog meseca.

- Miloš Roganović je komponovao tu pesmu, to nije moja pesma. Ja sam radio aranžman, dopala se pesma i meni i Ceci. Nas dvoje smo pre 20 godina, nismo uspeli. Trebalo je da otpevamo neku Milijevu pesmu, pa sam otpevao "Lepi grome moj". Nije nam se dalo da imamo neki snimak i Roganović nam je ponudio tu pesmu. Krajem februara je snimamo - poručio je Željko Joksimović za "Prvi red".

Sve detalje koncerta Željka Joksimovića u Osijeku, kao i ekskluzivne razgovore sa njim i Jovanom Joksimović, možete potražiti u specijalnoj emisiji "Prvi red" koja se nalazi u okviru teksta.

Ostavite komentar