Showtime > Celebrity

Pevačica benda Garbage doživela traumu zbog filma "Bambi"

Pored muzike, pevačica voli i filmove, koji su joj pomogli u oblikovanju sopstvene kreativne vizije, navevši svoja omiljena ostvarenja

Autor: K1info

18/09/2022 > 14:10

podeli vest:

Pevačica benda Garbage doživela traumu zbog filma "Bambi"
Foto: Youtube PrintScreen


Škotska muzičarka Širli Menson, najpoznatija kao predvodnica alternativng rock benda Garbage, poznata je po svom karakterističnom scenskom stajlingu i jedinstvenom glasu.

Posle sastava Goodbye Mr. Mackenzie, gde je svirala klavijature i bila prateći vokal, Menson se odlučila za solo karijeru pod imenom Angelfish. iako je projekat kratko trajao, muzički spot za njen singl "Suffocate Me" video je Stiven Marker i pomsilio da bi pevačica savršeno odgovarala njegovom bendu Garbage.

Bend je objavio svoj istoimeni debitantski album 1995. godine, a njegov uspeh je doveo do toga da Echo and the Bunnymen angažuju Menson da peva na njihovom sedmom izdanju "Evergreen". Njena slava je porasla kada je bend angažovan da uradi tematsku pesmu za film o Djžejmsu Bondu "The World is Not Enough", a pevačica je počela da se bavi i modelingom za Kalvina Klajna.

Od svog istoimenog debija, Garbage su objavili još šest studijskih albuma, zajedno sa više kompilacija i remiks izdanja. Inspirisani širokim spektrom uticaja od The Velvet Underground preko Cocteau Twins do The Pretenders, Garbage su se proslavili svojim jedinstvenim zvukom koji je kombinacija grandža sa industrijskim rokom, pankom, trip-hopom i popom.

U jednom od ranih intervjua, Marker je izjavio da je namera benda bila da "uzme pop muziku i učini da ona zvuči što je moguće užasnije". Bubnjar Bač Vig je takođe tvrdio da je "odrastao slušajući sve, od pop numera i opere do kantri muzike i polke, tako da sam zaista pomislio da će Garbage biti zanimljiva i eklektična stvar."

Mensonova je navela da su glavni uticaj na nju imali Sijuksi Sijuks, Peti Smit, Debi Hari, Dejvid Bouvi i Toja Vilkoks. Međutim, Širli nije samo veliki obožavalc muzike, ona takođe voli i filmove i oni su joj pomogli u oblikovanju njene vlastite kreativne vizije.

U intervjuu za Guardian, Mensonova je kao svoje omiljene filmove navela naučno-fantastičnu romansu Mišela Gondrija "Večni sjaj besprekornog uma", brutalni triler Park Čan Vuka "Oldboy" i melenholično istraživanje romantike i usamljenosti Vong Kar Vaja "Raspoloženi za ljubav".

Širli je navela da je njen omiljeni reditelj Pol Tomas Anderson, koji stoji iza filmova "Fantomska nit", "Biće krvi" i "Noći bugija".

Ona je takođe otkrila da joj  se najmanje sviđa film "Titanik" Džejmsa Kamerona, tvrdeći da je to "jedini film sa kojeg sam izašla […] Užasno sam ga mrzela."

Takođe se prisetila da je u detinjstvu imala traumu od "Bambija", rekavši: - Od malih nogu sam vezana za životinje i bila sam strašno pogođena Bambijem - jecala sam poput bebe i doživela veliku traumu. Bio je to moj prvi susret sa temom smrti majke i ako imate sjajnu mamu poput mene, to je krajnje zastrašujuće.

Ostavite komentar