Showtime > Celebrity

Godina TUGE I BOLA na javnoj sceni: Napustile su nas ove POZNATE LIČNOSTI u 2023. godini

Domaća i svetska javna scena ostala je bez velikana koji su ostavili veliki trag

Izvor: K1info

Autor: Dušan Panajotović

02/01/2024 > 09:44

podeli vest:

Godina TUGE I BOLA na javnoj sceni: Napustile su nas ove POZNATE LIČNOSTI u 2023. godini
Foto: ATA Images


BRANKA VESELINOVIĆ


Glumica Branka Veselinović napustila nas je u 105. godini života 8. februara 2023. godine. Sahranjena je u Aleji velikana Novom groblju u Beogradu.
Branka je ostvarila više od 100 uloga u pozorišnim predstavama i preko 50 rola u televizijskim serijama i filmovima. Od 7. septembra 2022. godine, Nakon smrti američke koleginice Marše Hant, postala je i najstarija glumica na svetu.

Foto: ATA Images

 


TANASIJE UZUNOVIĆ


Glumac Tanasije Uzunović preminuo je 10.marta prošle godine u Beogradu. Sahranjen je u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu.
Na komemoraciji je Tanasije Uzunović ispraćen ovacijama, a svojim govorom sve je rasplakao Siniša Kovačević.


MELITA BIHALI


Čuvena glumica Melita Bihali preminula je 25. avgusta. Ona je izrazila želju da bude sahranjena u porodičnoj grobnici, daleko od očiju javnosti.
Penzionerske dane Melita je provodila u svom stanu, gde je živela mirnim i povučenim životom.Poslednju ulogu ostvarila je u filmu "Da li ste videli ovu ženu?" Matije Gluščevića i Dušana Zorića, koji je prikazan na Filmskim susretima.


JAGOŠ MARKOVIĆ


Smrt režisera Jagoša Markovića 22. septembra prošle godine šokirala je i rastužila čitav region. Preminuo je iznenada u 58. godini u snu.

Foto: ATA Images

 

Sahranjen je u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu uz veliki broj ličnosti sa glumačke scene. Na večni počinak ispraćen je uz zvuke pesme "Šta će biti ko to zna".


ŽARKO LAUŠEVIĆ


Jedan od najbojih glumaca u regionu Žarko Laušević izgubio je životnu bitku 15. novembra posle kraće i teške bolesti, a za dramskim umetnikom tugovao je čitav Balkan.

Foto: Časlav Vukojičić

 

Ispraćaj na kremaciju na Novom groblju održan je u prisustvu najcenjenijih ljudi iz sveta glume, među stotinama drugih. Umetnik je ispraćen na večni počinak bez opela i sveštenika, uz pesmu "Sve što želim u ovom trenutku" iz serije "Sivi dom", koja mu je donela veliku slavu.

JELENA ČVOROVIĆ PAUNOVIĆ

Jelena Ćvorović Paunović napustila nas je 6. decembra u 75. godini. Ispraćena je na večni počinak na na Novom groblju u Beogradu uz stihove pesme "Bella Ciao". 

Foto: ATA Images

 

Bila je poznata po ulogama u serijama "Porodično blago", "Bela lađa" i "Srećni ljudi" i specifičnoj boji glasa.

 

METJU PERI

Svetska glumačka zvezda Metju Peri preminuo je iznenada u 54. godini života. Njegovo beživotno telo pronađeno je u bazenu u njegovoj kući u Los Anđelesu.

Ostao je upamćen po ulozi Ćendlera u jednoj od najpoplarnijih serija svih vremena “Prijatelji”. Kako su mediji  naveli, glumac je preminuo zbog akutnih efekata ketamine.

Foto: Tanjug/Rich Fury/Invision/AP, File

 

Njegove kolege iz serije “Prijatelji” teško su podneli njegov odlazak, kao I brojni obožavaoci širom sveta.

 

ANGUS KLAUD

Foto: Tanjug/Chris Pizzello/Invision/AP, File

 

Američki glumac Angus Klaud, koji je stekao svetsu slavu ulogom u seriji “Euforija”, preminuo je u 25. godini. Nedelju dana pre toga ostao je bez oca za kojeg je bio veoma vezan. Provodio je vreme uz porodicu kako bi lakše podneo gubitak.

Dva meseca posle smrti mediji su objavili da je uzrok smrti akutna intoksikacija, nakon slučajnog predoziranja.

 

TINA TARNER

Legendarna pevačica Tina Tarner preminula je u maju u 83. godini života. Kraljica rokenrola umrla je prirodnom smrću u svom domu u Švajcarskoj.

Foto: Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth, file

 

Sahranjena je u prisustvu porodice i prijatelja, bez prisustva medija, po njenoj ličnoj želji.

Ostavite komentar