Showtime > Celebrity

Rat bivših ne jenjava: Anđelina Džoli ponovo TUŽILA Breda Pita i traži 250 miliona dolara

U sudskim dokumentima je navodeno da je Bred Pit pokušao da preuzme kontrolu nad imanjem u znak odmazde

Izvor: K1info/telegraf.rs

12/09/2022 > 12:02

podeli vest:

Rat bivših ne jenjava: Anđelina Džoli ponovo TUŽILA Breda Pita i traži 250 miliona dolara
Foto: Youtube PrintScreen


Kompanija Anđeline Džoli podnela je tužbu vrednu 250 miliona dolara protiv Breda Pita zbog francuskog vinograda.

U sudskim dokumentima je navodeno da je Bred Pit pokušao da preuzme kontrolu nad imanjem od 1.300 jutara u znak odmazde zbog postupka razvoda i starateljstva.

Bred i Anđelina, koji su se venčali 2014. godine, uložili su desetine miliona dolara da renoviraju zgrade i poboljšaju prinos grožđa na Chateau Miraval SA, imanju na jugu Francuske koje su platili 25 miliona evra.

U tužbi se dalje navodi da je Bred Pit protraćio milione novca kompanije na "projekte sujete", koji uključuju i više od milion dolara koje je dao da se napravi bazen.

Pit tek treba da se pozabavi najnovijom tužbom, poručuje izvor blizak glumcu za Us Weekly.

Spor oko vinarije počeo je prošle godine kada je Pit podneo dokumente u kojima optužuje Džoli za "sistematsku opstrukciju" njegovog upravljanja u vinariji, ali i da je prodala svoj deo udela u vinogradu, a da mu nije ponudila priliku da ga prvo on kupi.

U junu ove godine, Pitovi advokati su tvrdili da je pod njegovim upravljanjem posao u vinogradu prerastao u "priču o međunarodnom uspehu vrednu više miliona dolara", kao i da Anđelina tome "ništa nije doprinela".

Prema Bredovoj tužbi, Džoli je prodala svoj udeo firmi za proizvodnju alkoholnih pića sa sedištem u Luksemburgu koju kontroliše ruski oligarh Jurij Šefler, bez Pitovog znanja.

- Kroz ovu prodaju, Džoli je pokušala da nanese štetu Pitu - navodi se u dokumentima podnetim sudu do kojih je došla novinska agencija PA.

Glumci zajedno imaju šestoro dece, Medoksa, Zaharu, Paksa, Šajlo, Vivijen i Noksa oko čijeg starateljstva takođe postoji spor, a Anđelina je podnela tužbu protiv Breda i zbog zlostavljanja.

 

 

Ostavite komentar